Dagligvare-krig: Stor SuperBrugsen skifter over til konkurrenten

Fensmark Brugsforening skifter fra Coop til Dagrofa, og spiller dermed to konkurrenter op mod hinanden

Følg Samfund

Brugsforeningen i Fensmark er en af Danmarks største og ældste brugsforeninger i Danmark, men har efter længere tids samarbejde med Coop valgt at skifte til Dagrofa.

Dermed bliver butikkerne i Fensmark og Glumsø til Meny, mens den sidste butik i Fensmark Brugsforening i Vallensved bliver til en Let-Køb.

Det skriver Berlingske Business.

Coop ikke bekymrede
Direktøren i SuperBrugsen i Fensmark, Hans Larsen, fortalte sidste år om sin utilfredshed med den øverste ledelse i Coop, og har altså nu valgt at forlade koncernen til fordel for deres konkurrent, Dagrofa.

- Der er grundlæggende en god dialog med brugsforeningerne. Det her er et udtryk for et enkeltstående tilfælde. Vi kan ikke se, at der er andre med samme planer, siger Coops informationsdirektør, Jens Juul, til Berlingske Business om Fensmark Brugsforenings valg om at skifte til Dagrofa.

Dagligvare-kæmperne

Kæder under Coop:

  • SuperBrugsen
  • Dagli'Brugsen
  • Kvickly
  • Irma
  • Fakta

Kæder under Dagrofa:

  • Meny
  • Spar
  • Min Købmand
  • Let-Køb.

Omkring 70 procent af Coops butikker er ejet af dem selv, mens de resterende 30 procent er ejet af knap 400 selvstændige brugsforeninger - heriblandt Fensmark Brugsforening.

Populære Dagrofa
Når Coop melder ud, at der ikke er andre Coop butikker, der har givet udtryk for, at de vil skifte til konkurrenten, så er det ikke sikkert, at det er tilfældet.

- Vi har hørt fra andre brugsforeninger også, men der er ikke nogen aftale med andre, siger administrerende direktør ved Dagrofa, Per Thau, til Berlingske Business.

Direktøren mener desuden, at SuperBrugsen i Fensmark kan bidrage med en højere grad af fleksibilitet som Meny end som SuperBrugsen.

Begge giganter kæmper
Der er rift om dagligvare-kunderne. For selvom Dagrofa tidligere på året måtte lukke samtlige Kiwi-butikker i hele landet, så var der flere dagligvare-kæder, der bød på de ledige lokaler. Både Coop, Rema 1000, Aldi og Lidl havde budt, men det var Dansk Supermarked der rendte med resterne fra discount-kæden.

Men det er ikke kun Dagrofa, der led et tab med de manglende resultater fra Kiwi. Også Coop har kæmpet med tallene.

I 2015 landede regnskabet på 632 millioner kroner, men året efter - i 2016 - var resultatet næsten 400 millioner kroner lavere.

Til gengæld har Fensmark Brugsforening  gennem de seneste 20 år oplevet vækst med en omsætning, der er steget fra 26 millioner kroner til 154 millioner kroner.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.