Danfoss-direktør er gået bort

Kenth Kærhøg, der var kommunikationsdirektør i Danfoss, er død af kræft

Kenth Kærhøg blev 52 år. Foto: Pressefoto
Kenth Kærhøg blev 52 år. Foto: Pressefoto

Den kun 52-årige kommunikationsdirektør i Danfoss Kenth Kærhøg er gået bort efter længere tids sygdom.

Han efterlader sig en kone og tre børn.

Kenth Kærhøg havde inden sit job som topchef i Danfoss haft flere store stillinger i erhvervslivet, skriver JydskeVestkysten.

Han har blandt andet været næstformand i erhvervsorganisationen Synergi, mediechef ved Coca-Cola i Atlanta, USA og global kommunikationsdirektør i ISS.

Kom til i 2017
Kenth Kærhøg kom til Danfoss i 2017, hvor han har stået i spidsen for at slå Danfoss fast som et fyrtårn inden for den grønne omstilling. Det har han gjort i samarbejde med administrerende direktør Kim Fausing og bestyrelsesformand Jørgen Mads Clausen.

Han er uddannet cand.psych i kommunikationspsykologi fra Københavns Universitet.

Ifølge JydskeVestkysten var 52-årige Kenth Kærhøg åben omkring sin kræftsygdom, og om at han måske ikke havde langt igen.

Danfoss hjælper med at holde på varmen og kulden

Industrikoncernen Danfoss er måske mest kendt for sine termostater, men koncernen indeholder mange andre dele.

Selskabet har også en global forretning, der derfor i første halvår af 2019 blev påvirket af handelsstriden mellem USA og Kina.

Bliv klogere på Danfoss-koncernen og dens historie her:

* Danfoss er måske bedst kendt for at producere de termostater, der regulerer varmen fra radiatorer i mange hjem og virksomheder verden rundt.

* Men virksomheden er specialiseret i en lang række andre produkter, der for eksempel hjælper med at holde på varme eller kulde i byggeri eller sparer på energien, når der produceres i industrien.

* Industrikoncernen blev grundlagt i 1933 af ingeniør og fabrikant Mads Clausen. Han startede en produktion af ventiler til køleanlæg, som ellers kun blev produceret i USA.

* Virksomheden er i dag en global milliardvirksomhed, der fortsat ejes af grundlæggerens familie gennem en familiefond, som Mads Clausens enke, Bitten Clausen, grundlagde i 1971.

* Siden juli 2017 har direktøren heddet Kim Fausing.

* Der var ved udgangen af 2018 27.795 medarbejdere i den samlede koncern. Heraf omkring 5300 ansatte i Danmark.

* Danfoss har 71 fabrikker på verdensplan, og virksomheden sælger sine produkter i mere end 100 lande.