Annonce:
Annonce:

Daniel anede ikke hvor slemt det står til

Amerikanske Daniel Thorson opdagede først for knap to uger siden, at der er en global pandemi i gang

33-årige Daniel Thorsen tog på et 'silent retreat' i midten af marts og vendte tilbage til omverdenen over to måneder senere. Foto: Jacob Hannah/Ritzau Scanpix
33-årige Daniel Thorsen tog på et 'silent retreat' i midten af marts og vendte tilbage til omverdenen over to måneder senere. Foto: Jacob Hannah/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

23. maj.

Det var dagen, hvorpå amerikanske Daniel Thorson for alvor opdagede, at en verdensomspændende sundhedskrise udspiller sig.

Siden midten af marts havde den 33-årige nemlig været på et såkaldt 'silent retreat' i en afsides hytte i det nordvestlige Vermont, USA.

Uden kontakt til omverdenen, og uden nogen som helst idé om, hvordan coronavirus-krisen havde udviklet sig de sidste 2,5 måneder, han var væk.

Det skriver mediet Boston News.

- Mens jeg var på retreat, var der en kollektiv traumatisk, følelsesmæssig oplevelse, som jeg ikke var en del af, sagde Daniel Thorson ifølge mediet dagen efter, at han vendte tilbage fra sit ophold.

'Er vi de sidste overlevende?'
Daniel Thorson, som er en del af et buddhistisk klosterfællesskab, kendte godt til coronavirus, inden han trak sig fra omverdenen.

Annonce:

Men i midten af marts var der kun lidt over 1000 bekræftede coronasmittede i USA. 23. maj, da Daniel Thorson vendte tilbage, var der flere end 1,5 millioner smittede alene i USA og omkring 6,8 millioner på verdensplan.

- Jeg tænkte: Kommer det til at være som Mad Max (en dystopisk actionfilm, red.) derude? Er vi de sidste overlevende? Hvordan går det med menneskeheden, siger han ifølge Boston News om sine overvejelser under meditationsopholdet.

Derfor var han også lettet, da han forlod stilleopholdet og gik forbi en tankstation, hvor mennesker kom og gik.

Men lettelsen skrumpede, da han gik i supermarkedet.

Daniel Thorson var nemlig endnu ikke bekendt med begrebet ‘social distancering’. Så da han gik rundt i supermarkedet, undrede han sig over, hvad han mon havde gjort, siden alle nærmest sprang til side, hver gang han rundede et hjørne.

Han bemærkede, at folks øjne kørte rundt, som om de konstant ledte efter trusler, forklarer han.

Svært at vænne sig til
Siden Daniel Thorson er vendt tilbage fra sit ophold, har han fået en del opmærksomhed fra folk, der synes, hans oplevelse er interessant.

Annonce:

- Jeg føler mig som en særling. Jeg ved ikke, hvad folk forventer, at jeg skal sige, fortæller Daniel Thorson.

Og det har været svært at vænne sig til en verden, som har forandret sig, uden man selv tog del i forandringen.

- Alle har ekstremt stærke holdninger og forskellige meninger om alting: Hvor farlig den (virussen, red.) er, hvordan man skulle have reageret, hvordan det går, hvorvidt vi behøver at isolere os selv, hvordan man kan behandle den, hvis man får den, siger Daniel Thorson.

- Men der er én ting, det virker som om, alle er enige om. Nemlig at det, der er sket de sidste tre måneder, er en af de mest betydningsfulde begivenheder i nyere tid, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: