Daniel var fanget i farlig situation på motorvejen: Så hakkede lastbilchauffør bremserne i

En farlig situation på motorvejen kunne være endt fatalt. Nu hylder Daniel Ljung den lastbilchauffør, der hjalp ham

Daniel Ljung takker en meget hjælpsom lastbilchauffør via Facebook. Foto: Privat
Daniel Ljung takker en meget hjælpsom lastbilchauffør via Facebook. Foto: Privat
Følg Samfund

Da hjulet på 20-årige svenske Daniel Ljungs bil for lidt under en uge siden eksploderede, mens han var på vej hjem ad den meget trafikerede riksväg 44, havde han hverken advarselstrekant eller reservehjul med sig i bilen.

Den unge svensker skyndte sig at ringe til en ven, som kunne komme forbi med et ekstra hjul til bilen, men mens han ventede på hjælpen, måtte han egenhændigt forsøge at gelejde de mange andre trafikanter væk fra den vognbane, som han ikke havde nogen mulighed for at fjerne bilen fra. Det fortæller Daniel Ljung til svenske Aftonbladet.

Lige indtil hjælpen kom fra uventet kant.

Daniel Ljung har lagt et opslag på Facebook efter den hæsblæsende oplevelse, hvor han hylder den lastbilchauffør, der reddede ham og vennen fra den potentielt livsfarlige situation.

’Jeg har aldrig været den, der troede det bedste om mennesker, men i går mødte jeg én, som gjorde noget ud over det sædvanlige for et par idioter, han aldrig havde mødt. Og det, du gjorde, kære fremmede, kan have betydet forskellen på liv og død.’, skriver Daniel Ljung i sit opslag, hvor han også har delt et billede fra episoden.

Da den indtil videre ukendte lastbilchauffør så Daniel Ljung stå ved vejen, bremsede han straks op og holdt ind til siden, så hans store køretøj spærrede for de andre biler.

’Han sagde, ’her kan I ikke stå, det er farligt her – folk kører meget stærkt’, fortæller den taknemmelige unge trafikant til Aftonbladet.

Den hjælpsomme chauffør blev holdende og spærrede vejen indtil kammeraten kom med hjulet og det omsider var blevet skiftet. Bagefter kørte han så hurtigt videre, at Daniel Ljung ikke nåede at takke for den store hjælp.

’Tusind tak fordi du spærrede det højre spor med din lastbil. At du risikerede din lastbil, dit job og dit liv for nogen, du ikke kendte. Det, du gjorde, gjorde vores dækskifte meget lettere, og hvem ved, hvad der kunne være sket, hvis vi ikke havde fået den beskyttelse, skriver Daniel Ljung på Facebook.

Han håber nu, at facebook-opslaget når så bredt ud, at han kommer i kontakt med lastbilchaufføren, så han kan købe ham en øl.

Betjenten Anders langede i sidste måned ud efter en stenkaster, som havde 'held' til at ramme politiet: Jeg er ikke bange for dig, skriver han til gerningsmanden

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind