Danish Crown presset af trist Europa

Kødmarkedet i Europa er alt andet end lykke, og det mærker man hos Danish Crown, hvis resultat er faldet.

Det er et presset marked slagterigiganten Danish Crown er på. Det kan ses på resultaterne, der står i stampe. Selv er Danish Crown dog tilfreds med udviklingen.

Omsætningen var nogenlunde stabil i de første seks måneder af regnskabsåret 2015/16 på 29,4 milliarder kroner, på trods af at Danish Crown har købt op. Resultatet dykkede en smule til 819 millioner kroner.

- Detailmarkedet er meget konkurrencepræget med stadig større kæder, øget fokus på discount og konstante krav fra slutforbrugerne om lavere priser.

- Det giver pres på både kødproducenterne og på råvareprisen til landmanden. Set i det lys er det tilfredsstillende, at Danish Crown kan fastholde et resultat marginalt under samme periode sidste år, skriver administrerende direktør Jais Valeur i en meddelelse.

Ifølge Danish Crown er det specielt uden for Danmark, der er pres på. I Europa beskrives markedet som "udfordret", fordi der både er en svag efterspørgsel og "overudbud af kød".

- På det engelske marked har første halvår været præget af en intensiv konkurrence i detailhandlen, der stiller stigende krav til konkurrencedygtighed og udviklingshastighed.

- Derfor er der igangsat målrettede initiativer for at styrke koncernens position og konkurrenceevne, skriver Danish Crown i sit regnskab.

For hele selskabet skal opkøb sikre fortsat fremgang. Det blev understreget af, at Danish Crown tidligere på året købte svenske Dalsöfjors.

- Samlet set bekræfter halvårsresultatet det, jeg har sagt, siden jeg tog over som administrerende direktør i januar. Danish Crown er en veldrevet og velinvesteret virksomhed. Men vi er også en del af en fødevaresektor, der er under pres og i hastig forandring, skriver Jais Valeur og afslutter:

- Hvis Danish Crown skal blive ved med at være i front, skal vi blive endnu dygtigere og stille større krav til os selv og den værdi, vi skaber for vores 8000 ejere og råvareleverandører.

4 kommentarer
Vis kommentarer