Danmark deler sig i to: Her bliver regnvejret værst

I løbet af mandag aften bliver Danmark ramt af et kraftigt regnvejr, men nogle får mere brug for paraplyen end andre. Danmark deler sig i to

Regnen forventes at blive endnu mere voldsom end først forventet, oplyser DMI. Se her, hvordan både torden og lyn opstår. (Video: DMI)

Har du billeder eller video af det kraftige regnvejr så send et tip på sms/mms 1224 (Alm. telefontakst) eller på mail: 1224@eb.dk.

Efter en august med solskin, strand og sololie, så bliver det tid til at finde paraplyerne frem.

Mandag skal et heftigt regnvejr ind over Danmark, og der er endda risiko for skybrud i dele af landet. Værst går det udover jyderne, oplyser DMI's vagthavende meteorolog Steen Rasmussen til Ekstra Bladet.

- Prognoserne er meget enige om, at der kommer meget kraftig regn i hele Jylland i løbet af aften- og nattetimerne. Længere mod øst - på Fyn og Sjælland - kan der komme et par lokaler regn- og tordenbyger, mens Bornholm går helt fri..

Regnen forventes at blive endnu mere voldsom end først forventet, oplyser DMI. (Polfoto) Samfund - 31. aug. 2015 - kl. 13:33 Ny prognose: Uvejret bliver voldsommere end forventet

- Danmark bliver på den måde lidt delt i to, hvad angår regnvejret mandag, siger Steen Rasmussen til Ekstra Bladet.

 

Ifølge vagtchefen går regnvejret allerede i gang omkring klokken 18.00, og det kommer til at vare 6-7 timer, før danskerne igen kan bevæge sig udenfor uden at få våde fødder.

- Et ret kraftigt lavtryk er begyndt at komme ind fra Nordsøen nu, og det intensiverer noget kan vi se på radaren. Derfor kommer der en ordentlig portion regn til Jylland, siger Steen Rasmussen.

Specielt i Jylland gælder det om at blive indenfor, da der er risiko for skybrud.

Arkivfoto: Rumle Skafte Samfund - 31. aug. 2015 - kl. 05:45 DMI advarer: Her kan der komme kraftig regn og torden

Artiklen fortsætter under billedet

- Kriteriet for såkaldt 'kraftig regn' er 24 millimeter på seks timer, og det ser ud til at holde stik. Men der er også risiko for skybrud, hvilket er 15 millimeter regn på 30 minutter, siger Steen Rasmussen.

Sådan bliver du mindst våd, når det regner (video: Julie Sørensen)

43 kommentarer
Vis kommentarer