Danmark for EU-domstol i strid om udenlandsk fragtkørsel

EU mener, at Danmark ikke følger EU's regler for udenlandske lastbilchaufførers arbejde i Danmark

EU slæber Danmark for domstolen i en strid om såkaldt cabotagekørsel, hvor udenlandske chauffører kører varer rundt i Danmark.

EU-Kommissionen mener, at chaufførerne har lov til at køre rundt i Danmark og både fylde varer på og læsse varer af på den samme tur.

Men ifølge de danske regler tæller det som to ture, hvis chaufføren både læsser af og fylder nye varer på lastbilen, og chaufførerne rammer derfor hurtigt loftet på tre ture inde for syv dage.

Kommissionen mener, at Danmark ikke anvender EU's regler for cabotagekørsel, som giver udenlandske transportfirmaer lov til at udføre op til tre cabotageture i en anden medlemsstat end deres egen, efter de har læsset varer af.

I september sendte EU-Kommissionen en begrundet udtalelse til de danske myndigheder, hvor Danmark fik muligheden for at rette ind, ellers ville sagen gå videre til EU-Domstolen, lød det.

De finske myndigheder fik samme besked.

- Eftersom Danmark og Finland ikke har bragt deres lovgivning i overensstemmelse med EU-retten, har Kommissionen nu besluttet at indbringe Danmark og Finland for EU-Domstolen, hedder det i en pressemeddelelse fra kommissionen.

Derudover truer kommissionen Danmark med at føre endnu en sag for EU-Domstolen. I en begrundet udtalelse kræver EU-instansen, at Danmark inden for to måneder tilpasser lovgivningen for kørekort, så de følger EU's kørekortdirektiv.

Direktivet skal sikre en gensidig anerkendelse af kørekort i EU, og men Danmark har endnu ikke indført alle direktivets kørekortkategorier.

21 kommentarer
Vis kommentarer