Danmark går skatte-amok: Over 100.000 venter i kø

Danskere landet over kan nu tjekke deres årsopgørelse. 105.864 venter i kø, og det er ifølge SKAT helt efter bogen

Sådan ser du årsopgørelsen uden lang ventetid

Mandag er det tid til den årlige begivenhed, hvor vi danskere kan tjekke vores årsopgørelse og se, om vi skal have penge tilbage eller smide flere klejner i skattefars kasse.

Fredag eftermiddag gav SKAT den danske befolkning mulighed for at tyvstarte processen. 200-300 borgere kunne komme igennem i minuttet.

Ekstra Bladet har tjekket her lørdag formiddag, og der er godt nok åbent, om end der er mere end 105.864 mennesker i kø. Men det er altså sammen efter planen, hvis man skal tro SKAT.

Her kan du se, hvordan du bedst læser din årsopgørelse.
Sådan læser du årsopgørelsen

- Alt kører efter planen. Der vil være kø i dag, søndag og mandag. Bare fordi vi har meldt os klar, betyder det ikke, at over fire millioner danskere kan komme ind på to sekunder. Men vi har teknik, der virker, og supporterer klar på telefonen fra mandag morgen, så alt kører efter planen, siger Jan Topp, der er IT-direktør.

Se også: Skat: Du kan tjekke årsopgørelsen allerede nu

Direktøren fortæller, at der lige nu er op mod 1000-1200 mennesker igennem i minuttet. Siden fredag er over 600.000 mennesker kommet igennem.

- Selvom der opleves kø på hele og halve timer, kommer der mange mennesker igennem, siger Jan Topp.

SKAT har mulighed for at skrue op og ned i antallet af borgere, der kan komme igennem. Øvelsen koster penge, men det er ikke kun økonomien, der afgør, hvor stort et hul, SKAT åbner.

- Vi skal passe på med at flytte rundt på flaskehalsen. Vi vil hellere fordele ventetiden ud på flere dage. Det skal også passe med telefonslusens kapacitet, lige som vi skal tage hensyn til Nem-ID-login. Alle de her faktorer skal passe sammen, siger Jan  Topp, der er positivt overrasket.

Køen på skat.dk er allerede fredag aften massiv (Foto: Colourbox) Samfund - 6. mar. 2015 - kl. 20:18 Smugkiggere presser SKAT: Så lang er køen

- Jeg havde ikke regnet med, at vi allerede havde rundet 600.000 brugere. Det er positivt, fordi det udligner presset for de resterende borgere, siger IT-direktøren.

Ekstra Bladet har forsøgt at tilgå systemet klokken 10.45. I første omgang er beskeden, at undertegnede står foran en ventetid på over en time, bag 105.864 andre mennesker.

Det er nok meget smart at sætte kaffen over, inden du sætter du i køen.
Det er nok meget smart at sætte kaffen over, inden du sætter du i køen.

34 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere