Danmark gik på påskeferie i rekordhumør

C20 Cap-indekset sluttede i sin 23. lukkerekord i år

Med blandt andre ISS, Vestas og Mærsk i god form trodsede de danske papirer nemlig tendenserne fra morgenstunden, og efter en kortvarig lavere start holdt de snuden i rekordsporet dagen igennem.

C20 Cap-indekset sluttede 1,1 pct. højere i 994,10, og også de øvrige europæiske aktier havde en god dag, hvilket endnu engang understregede den store interesse for europæiske aktiver netop nu.

- Det så ud som om, vi skulle have en negativ dag, men så rettede det sig ret hurtigt. Tingene peger stadig i retning af, at Europa tager teten lige nu. Cocktailen af, at Den Europæiske Centralbank (ECB) maser på med lempelser, en svag euro over for dollar og oliepriserne er rigtig god ved europæiske aktier lige nu, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Blandt onsdagens vindere var Vestas og A.P. Møller-Mærsk, der begge var trukket tilbage af fragående udbytte tirsdag. Mærsk-aktierne faldt tungt grundet et rekordstort udbytte på samlet 1971 kr. per aktie - fordelt på 300 kr. i ordinært udbytte og 1671 kr. i ekstraordinært udbytte som følge af salget af en stor aktiepost i Danske Bank.

Aktierne i konglomeratet har dog generelt præsteret godt på det seneste, og onsdag steg B-aktien med 1,4 pct. til 14.750 kr., mens A-aktien blev løftet med 0,9 pct. til 14.260 kr.

Vestas nåede sent tirsdag at fylde to ordrer yderligere i sin imponerende og fuldfede ordrestak for første kvartal, der nåede 1332 megawatt (MW) alene i annoncerede ordrer. Dertil kommer formentlig nogle uannoncerede ordrer, der præsenteres i forbindelse med regnskabet for første kvartal.

Inden for dansk åbningstid tirsdag præsenterede Vestas to ordrer, og efter lukketid kom der to ordrer mere på samlet 44 MW til projekter i Finland og Costa Rica.

Vestas-aktien steg med 3 pct. til 296,40 kr.

Helt med i toppen var også ISS. Uden nævneværdige selskabsspecifikke nyheder tiltrak serviceselskabet sig dagen igennem stor interesse fra udenlandske handlere, der markerede sig som de suverænt største nettokøbere i aktien. ISS sluttede 3,2 pct. højere i 226 kr.

I den helt modsatte ende sluttede William Demant Holding, der var ramt af negative analytikerkommentarer fra den schweiziske storbank UBS. Banken sænkede sin anbefaling af høreapparatproducentens aktie til "sælg" fra tidligere "neutral" på grund af det, der blev kategoriseret som en "strukturel svaghed" i selskabet.

Det kan give langsigtet modvind i kampen om at øge væksten, påpegede UBS, og William Demant-aktien dykkede med 2,5 pct. til 575 kr.

Bedre gik det for smykkeselskabet Pandora, der byggede videre på sin gode udvikling og satte sin anden lukkerekord i træk med en stigning på 0,6 pct. til 637 kr. Også Novo Nordisk steg til rekord med et løft på 1,3 pct. til 377 kr.

Blandt sidepapirerne holdt Bang & Olufsen (B&O) fast i den massive stigning, som aktien hentede sig tirsdag, da selskabet meddelte, at det sælger sin Automotive-division, der lever af lydanlæg til biler, til amerikanske Harman.

Onsdag løftede Danske Markets sit kursmål for B&O-aktien til 80 kr. fra tidligere 60 kr. og fastholdt anbefalingen "køb". B&O steg med 0,8 pct. til 64,50 kr.

Flyselskabet SAS har indgået en overenskomst med den danske pilotforening, DPF, som dækker cirka en tredjedel af alle piloter i selskabet. SAS-aktien steg 0,8 pct. til 13,20 kr.

26 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere