Danmark giver 20 millioner til Hvide Hjelme i Syrien

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) møder lederen af den syriske hjælpeorganisation Hvide Hjelme

Foto: AP
Foto: AP

En af Anders Samuelsens (LA) første opgaver som udenrigsminister er et møde fredag i København med Raed al-Saleh, der er leder af Syriens Civile Beredskabshold - de såkaldte Hvide Hjelme.

Her præsenterede han på et pressemøde et dansk bidrag på 20 millioner kroner til organisationens arbejde.

- Jeg er dybt berørt af den desperate situation for den syriske civilbefolkning, især i Aleppo.

- Jeg vil gerne udtrykke min dybe beundring for jeres hårde og modige arbejde. Jeg forstår, at i har reddet 70.000 mennesker, og at mange i jeres organisation har mistet livet, siger han efter mødet til Raed al-Saleh.

Hvide Hjelmes arbejde består i at redde civile fra krigens voldsomme hændelser. Flere end 3000 personer hjælper til på 120 forskellige redningshold over hele Syrien.

Udenrigsministeriet oplyser, at et dansk bidrag på 20 millioner kroner også forventes i henholdsvis 2017 og 2018. Det glæder Raed al-Saleh.

- Vi takker ministeren og den danske regering for støtten til det syriske folk og Hvide Hjelme. Vi er glade for, at vi deler jeres folks humanitære værdier, siger han.

Pengene skal blandt andet gå til træning, udstyr og udvikling af den syriske organisation, fortæller Raed al-Saleh.

- Vi ser frem til en tid, hvor vi stopper redningsarbejdet og i stedet begynder på genopbygningen af vores land, så vi kan bygge en bedre fremtid for Syrien og resten af verden.

- Støtten skal bruges til at fortsætte redningsarbejdet i Syrien, til at træne flere frivillige og til nyt udstyr som biler og ambulancer. De skal ikke kun bruges nu, men også til at genopbygge Syrien efter krigen, lyder det fra Raed al-Saleh.

Udenrigsministeren lægger op til, at EU og FN skal fortsætte med at lægge pres på Syrien og Rusland.

65 kommentarer
Vis kommentarer