Situationen for de civile ofre for krigen i Syrien bliver mere og mere desperat.
Sådan lyder det fra den danske udviklingsminister, Ulla Tørnæs (V), forud for en international konference om Syrien i den kommende uge.
Her vil den danske regering donere 250 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og landets nærområder.
Pengene kommer både til at gå til fødevarehjælp og mere langsigtet hjælp som for eksempel skolegang til flygtningebørnene, forklarer Ulla Tørnæs.
- Vi oplever i øjeblikket, at 11 millioner syrere er enten internt fordrevne eller flygtet ud af landet, siger Ulla Tørnæs.
- Jeg har selv lige haft lejlighed til at besøge Libanon og Jordan. Der er ikke nogen tvivl om, at nabolandene er hårdt presset af de flygtninge, der opholder sig der.
- Derfor er det naturligvis vigtigt, at det internationale samfund bakker op om den opgave, som nærområdet løfter, siger hun.
Faktisk er det kun 23 procent af det samlede behov for finansiering af humanitær hjælp til Syrien-krisens ofre, der er finansieret, oplyser ministeren.
Hun håber derfor, at det danske bidrag kan få andre lande til også at finde den store pengepung frem.
- Jeg håber meget, at et stort dansk bidrag ved konferencen i Bruxelles kan bane vejen, så andre lande følger trop og også kommer med store bidrag. For behovet er stort, siger Ulla Tørnæs.
De 250 millioner kroner kommer fra en ramme på 2,4 milliarder kroner, som er sat af på finansloven for 2017 til humanitær hjælp.
Syrien har siden borgerkrigens udbrud i 2011 udviklet sig til en af verdens største humanitære kriser. Mere end seks millioner syrere er internt fordrevet i Syrien.
Mens der er fem millioner flygtninge uden for Syrien, primært i nabolandene Libanon og Jordan.
Med den nye bevilling på 250 millioner kroner kommer Danmarks humanitære bidrag til Syrien-konflikten op på mere end 2,25 milliarder kroner.