Annonce:
Annonce:

Danmark giver ukrainske ofre endnu en håndsrækning

Danmark øger støtten til Ukraine og bliver dermed EU's tredjestørste bidragyder til krigens ofre

Annonce:
Følg Samfund

Regeringen har besluttet at give yderligere 10 millioner kroner til de civile ofre i Ukraine. Danmark bliver dermed den tredjestørste bidragyder i EU til ofrene for kampene i Ukraine og har ifølge Udenrigsministeriet i alt støttet med over 20 millioner kroner.

Situationen i det østlige Ukraine forværres stadig, og netop derfor øger man nødhjælpen. Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) oplyser, at der stadig er stort behov for at støtte ofrene.

- Selvom vi får en fredsaftale, så lider civilbefolkningen stadig voldsomt. Den kolde vinter er livstruende for de mange mennesker på flugt, og der er et akut behov for at hjælpe de nødlidende med at få tag over hovedet og holde varmen, siger Mogens Jensen i en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet.

Dagligdag i Østukraine: 'Hvis hus blev smadret i går?'

Annonce:

Det danske bidrag går gennem FN's flygtningehøjkommisariat, UNHCR, som forsøger at beskytte de internt fordrevne i Ukraine og de ukrainske flygtninge.

Hjælpen vil denne gang gå til de særligt udsatte, oplyser Mogens Jensen.

- De mange internt fordrevne ukrainere har efterhånden opbrugt deres opsparinger og har vanskeligt ved at betale udgifterne til blandt andet husleje, varme, mad og medicin, siger han og tilføjer:

- Særligt den ældre befolkningsgruppe er sårbar, eftersom der ikke længere udbetales pension og andre sociale ydelser i de ikke-regeringskontrollerede områder.

I december 2014 støttede Danmark også med 10 millioner. Den gang var det til humanitære indsatser gennem den Internationale Røde Kors Komité.

Kampene i Ukraine har ifølge Udenrigsministeriet berørt omkring 5,2 millioner mennesker. Mindst 5486 mennesker vurderes at være blevet dræbt, mens 12.972 er blevet såret siden midten af april 2014.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: