Danmark i rådden ande-panik: Det skal du gøre

Lugt til din juleand, opfordrer Coop, som har fået masser af klager

(Foto: Thomas Wilmann)
(Foto: Thomas Wilmann)

Det er ikke kun ænder købt i Meny og Spar, der stinker fælt. Det gælder også ænder fra producenten Dansk And A/S solgt i blandt andet Irma.

Sådan lyder det fra et hav af læsere, som natten og morgenen igennem har henvendt sig til Ekstra Bladet, efter Fødevarestyrelsen i aftes advarerede mod ildelugtende ænder fra denne producent.

Jens Juul Nielsen, informationsdirkektør i Coop, som driver Irma, fortæller at man har fået mange henvendelse om ildelugtende ænder fra Dansk And A/S i Struer.

(Polfoto) Samfund Raser over dårlige juleænder: Nu står den på leverpostejsmadder

- Men det er ikke unormalt, at ænder lugter lige når man pakker dem ud af emballagen. Ænder fra denne producent er særligt tæt pakket, hvilket gør, at lugten er stærkere. Men man skal være opmærksomme på, at ænder, der har været pakket i en meget tæt emballage, altid vil lugte umiddelbart efter emballagen åbnes. Man bør derfor lade anden ligge og lufte en halv til hel time, før de vurderes, siger Jens Juul.

Leverandøren Dansk And har meddelt, at man har trukket ænder tilbage fra en bestemt slagtedato. De har ikke leveret ænder fra denne dato til Coop, som dermed ikke er berørt.

Hvis du har købt en fersk Dansk And fra Meny, skal du lige kigge på den en ekstra gang. Arkivfoto: Nikolaj Svennevig Fødevarer Myndighed advarer: Denne juleand må du ikke spise

Dansk And har i dag bekræftet dette. Alligevel opfordrer Coop kunderne til at vurdere de ferske ænder, før de steges.

Coop har i år gennemført omfattende stikprøvekontrol og hentet danske ænder ind fra mange forskellige butikker de seneste dage for at tjekke, om der var problemer med kvaliteten. De har været i orden.

Det er derfor Coops opfattelse, at der generelt ikke er problemer med kvaliteten af årets ænder.

Disse butikker holder åbent i dag

Skal du på jagt efter det sidste julemad, er håbet endnu ikke ude. En lang række butikker holder åbent først på dagen 24. december.

Aldi:

Alle butikker har åbent frem til klokken 14. Find din nærmeste butik her.

Bilka:

Alle butikker holder lukket i julen

Fakta:

En stor del af landets Fakta-butikker holder åbent frem til klokken 15. Visse butikker holder dog lukket. Du kan se alle åbningstider og finde din nærmeste Fakta-butik her.

Føtex:

Alle butikker holder lukket i julen

Irma:

Enkelte Irma-butikker holder åbent mellem klokken 8 og 12 juleaftensdag. Se hvilke her.

Kiwi:

Alle butikker har åbent til klokken 14. Find din nærmeste her.

Kvickly:

Alle butikker holder lukket juleaftensdag

Meny:

Alle butikker holder lukket juleaftensdag

Netto:

Mange Netto-butikker holder åbent til 15 eller 16, mens en stor del også har lukket. Alle døgnNetto-butikker holder åbent til klokken 16. Se hvilke butikker, der holder åbent, her.

Rema1000:

Få butikker har åbent til klokken 15. Se hvilke her.

121 kommentarer
Vis kommentarer