Danmark laver grøn samarbejdsaftale med Fukushima

Det japanske område, som i 2011 blev ramt af en atomkatastrofe, vil med dansk hjælp satse på grøn energi.

Danske virksomheder kan komme til at spille en rolle i arbejdet med at sikre den fremtidige energiforsyning til Fukushima-området i Japan, som for tre år siden blev ramt af en alvorlig atomkatastrofe.

Onsdag underskiver den danske ambassadør et såkaldt memorandum of understanding med den nyvalgte guvernør for Fukushima, Masao Uchiboro, som skal øge samarbejdet om grønne løsninger.

Det oplyser den danske ambassade i Tokyo i en pressemeddelelse.

- Med aftalen i hånden vil det være lettere for danske virksomheder at bringe deres bæredygtige løsninger til Fukushima og Japan, udtaler den danske ambassadør A. Carsten Damsgaard ifølge meddelelsen.

Fukushima blev i 2011 en del af omverdenens bevidsthed, da området blev ramt af en voldsom atomkatastrofe, som blev udløst af et jordskælv og en efterfølgende tsunami.

Ulykken betragtes som den største atomkatastrofe siden Tjernobyl-ulykken i 1986.

- Fukushima kæmper med, at mange fortsat forbinder området med atomkatastrofen i 2011. Præfekturet er derfor i gang med en omfattende rebranding-indsats, hvor de vil positionere sig som Japans grønne præfektur, forklarer ambassadøren.

Fukushima har en målsætning om, at al energi skal komme fra vedvarende kilder i 2040, og den danske ambassadør håber, at det danske bidrag kan sprede sig til resten af Japan, som er verdens tredjestørste økonomi, kun overgået af USA og Kina.

Samarbejdsaftalen skal fremme kommercielt og teknisk samarbejde samt fælles forskning og udvikling inden for blandt andet vedvarende energi og energibesparende løsninger.

0 kommentarer
Vis kommentarer