Danmark på forsiden af New York Times

Endnu en gang trækker Danmarks måde at håndtere flygtninge på overskrifter i de internationale medier

Velkommen på Forsiden til Lars Løkke (Foto: New York Times)
Velkommen på Forsiden til Lars Løkke (Foto: New York Times)

Velkommen på forsiden, Danmark!

Den store flygtningekrise fylder meget i hele verden, og igen trækker den danske regering overskrifter i resten af verden. I den internationale udgave af New York Times pryder Lars Løkke Rasmussen i dag forsiden.

Under overskriften 'Denmark set to raise the bar for new refugees' bliver der sat fokus på Danmarks måde at håndtere flygtninge.

- Danmark, der engang brystede sig med åbenhed over for fremmede, har sendt et signal til flygtninge de seneste par måneder. Tænk en ekstra gang, før I kommer hertil, skriver avisen.

Udover det sætter avisen fokus på regeringens forslag om at flygtninge skal afgive deres ejendele, ligesom avisen skriver om sammenligningerne med nazi-tyskland.

Også regeringens omdiskuterede flygtningeannoncer, der blev bragt i fire libanesiske aviser i september, og den midlertidige grænsekontrol mod Tyskland er beskrevet.

- Danmark er nu klar til at vedtage en lov, som kræver, at flygtninge udleverer værdigenstande, herunder guld eller smykker, som skal hjælpe med at betale for deres ophold, skriver journalisten Dan Bilefsky.

Onsdag udfordrede Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen den nuværende statsminister Lars Løkke Rasmussen til en ærlig snak om flygtningesituationen

Udlandet amok
Kritikken fra udlandet er tidligere kommet fra amerikanske og britiske medier.

I december rasede flere medier, heriblandt Wall Street Journal og The Independent, mod regeringens forslag om at konfiskere smykker og penge fra flygtninge.

Dansk politik - 21. dec. 2015 - kl. 21:47 Støjberg: Politiet kan sagtens vurdere smykkers værdi

Også den ansete amerikanske avis, The Washington Post, beskæftigede sig indgående, og på fremtrædende plads, med lovforslaget om at tage større værdier fra flygtninge. Konklusionen på artiklen var, at Danmark ønsker at sende et klart signal til kommende flygtninge om, at Danmark ikke er et rart sted for dem at være.

Men Inger Støjberg var hurtigt ude på Facebook og forklare, at hun mente, at det var helt fair. Næsten de samme regler gælder for danskere.

- Det er der nu ingen grund til at kritisere, da det jo allerede i dag er sådan, at hvis man som dansker har værdigenstande for over 10.000 kr., så kan det kræves, at det skal sælges før man kan modtage kontanthjælp, skrev Inger Støjberg på Facebook.

Kritik fra Italien
Også Italiens præsident har tidligere sendt en hård besked til de danske politikere. Den italienske præsident Sergio Mattarella talte i december til det italienske folk, og her langede han ud efter Danmark.

- Mange børn dør i Middelhavet dag efter dag. Set i lyst af det, så tager man noget af værdigheden fra de flygtninge, som har fået nogle af deres værdigenstande med fra deres hjemland.

Dansk politik - 21. dec. 2015 - kl. 21:08 Støjbergs slingrekurs: Nu afviser hun blankt at tage vielsesringe fra flygtninge

- Det er blevet foreslået i et af landene i den Europæiske Union, og det vækker minder om en af de sorteste perioder i Europas historie, siger Sergio Mattarella ifølge flere italienske medier.

'Noget nazisterne gjorde ved jøderne'
Udover en række store medier, så har lovforslaget også fået et par prominente udenlandske journalister til at reagere.

Den amerikanske TV-vært og journalist på Inside Edition kalder det 'noget som nazisterne kunne finde på at gøre ved jøderne'.

Og hun er langt fra den eneste, der er forarget over Danmark. Den anerkendte canadiske journalist fra 'The Globe and Mail' er også rystet over det danske forslag.

Også den amerikanske journalist Ezra Klein, som har knap en million følgere på Twitter, er hård ved Danmark.

Inger Støjberg var i december i Ekstra Bladets tv-studie for at tale om at tage værdier fra flygtninge. Det gik heftigt for sig - se med her

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen