Danmark snydt: Juli den varmeste måned nogensinde

I store dele af verden slog juli varmerekorder, men i Danmark blev vi snydt for det gode vejr

Ekstra Bladet guider dig her til, hvordan du bedst kan beskytte din krop fra solens stråler.

I Danmark kæmpede vi med vind, regn og kulde, mens bikini og badebukser måtte blive i skuffen.

Men i resten af verden har de været tæt på at koge over, og juli 2015 er blevet målt til at være den varmeste nogensinde.

Det har National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) netop offentliggjort i en rapport.

Ifølge institutet blev temperaturen målt til at være 0,81 grader celsius varmere end gennemsnittet i det 20 århundrede. Men der er slået flere varmerekorder verden rundt, så er vi blevet snydt i Danmark.

Her kan du se, hvordan Danmark har ligget tæt på gennemsnitstemperaturen, mens der er slået flere varmerekorder andre steder i verden (Kort: NOAA)
Her kan du se, hvordan Danmark har ligget tæt på gennemsnitstemperaturen, mens der er slået flere varmerekorder andre steder i verden (Kort: NOAA)
 

Tallene kommer efter en juli måned med flere hedebølger rundt omkring i verden. Værst gik det udover den iranske by Bandar Mahshahr, hvor der fredag de 31. juli blev målt et varme-indeks på 73 grader.

Varme-indekset er en beskrivelse af temperaturen kombineret med luftfugtigheden, og derfor kan det bruges som målestok for, hvor varmt det føles i de berørte områder.

- Det er et af de mest utrolige temperatur observationer, jeg nogensinde har set, og det er samtidig en af de mest ekstreme målinger nogensinde på verdensplan, sagde AccuWeathers meteorolog Anthony Sagliani  dengang om varmen.

Hed hovedstad
Bandar Mahshahr svedte formentlig mere end Brian Nielsen efter 12 omgange i bokseringen, men også i Iraks hovedstad Bagdad havde det varmt i slutningen af juli.

Torsdag d. 30 var det svimlende 51 grader, og det har fik myndighederne til at udskrive en fire dage lang obligatorisk ferie, så folk kunne søge skygge.

I slutningen af maj kostede en grusom hedebølge 2500 mennesker livet i Indien, mens 1000 mennesker mistede livet i Pakistan.

18 kommentarer
Vis kommentarer