Danmarks biotek-stjernes kræftmiddel brillerer

Selskabet Genmab, der udvikler lægemidler mod kræft, har fået særdeles gode nyheder fra midlet Darzalex

Det danske medicinalselskab Genmab kan gå på vandet i disse år. Selskabet har haft succes med at udvikle nye behandlinger af kræft, og onsdag aften kom der gode nyheder fra Genmabs storhåb Darzalex.

Et stort såkaldt fase 3-studie har vist, at Darzalex til behandling af uhelbredelig knoglemarvskræft virker ualmindeligt godt.

Kombineret med to andre behandlingsformer sænkede Darzalex risikoen for, at kræften blev værre, med 63 procent i forhold til, hvis midlet ikke blev brugt.

- Det er særdeles stærke data, der er præsenteret. Resultaterne er også bedre, end man har set i andre studier, siger Genmab-analytiker hos Sydbank Søren Løntoft Hansen.

Studiet er faktisk gået så godt, at man af etiske årsager er begyndt at behandle de patienter, der ikke fik Darzalex, med midlet.

For nuværende er Darzalex godkendt som behandling af knoglemarvskræft, hvis tre andre typer behandling ikke har virket. De stærke data åbner op for, at Genmab kan ansøge om at blive brugt tidligere i forløbet.

- Det igen øger selvfølgeligt antallet af potentielle patienter markant, hvis man kan komme ind som første- eller andenbehandling, siger Søren Løntoft.

Han venter, at Darzalex kan sælge for 5,3 milliarder dollar, 35 milliarder kroner, om året, når det sælger bedst. Genmab har givet medicinalselskabet Janssen licens til at sælge midlet og får for nuværende 12 procent af salget.

Den procentsats stiger, i takt med at salget stiger.

- Det er ganske mange penge. Og det betyder, at Genmab vil have flere penge til at udvikle andre af sine lægemiddelkandidater i længere tid, hvilket øger den værdi, de har for selskabet, siger Søren Løntoft.

Genmab levede længe et tumultarisk liv som biotekselskab på Københavns Fondsbørs. Men efter at selskabet har fået succes med sine lægemidler er kursen og værdien af Genmab eksploderet.

Selskabet er nu 60,5 milliarder kroner værd, hvilket placerer det som nummer 11 over de mest værdifulde selskaber på børsen lige efter Carlsberg.

1 kommentar
Vis kommentarer