Danmarks første vandfly-rute: Se København helt fra toppen

Du kan rejse mellem Danmarks to største byer, og flyvetiden er bare 45 minutter. Det er ikke helt billigt, men udsigten er ikke til at klage over. Se med her

Se reportagen her (Video: Tariq Khan/Redigering: Jonas Ryefelt)

'Bum bum bum bum bum, det skal nok gå'.

Nogenlunde således lyder de indledende strofer i den kendte tegnefilm 'Luftens helte', hvor hovedpersonen Baloo er den stolte ejer af et gult vandfly. Nu får danskerne så mulighed for at komme om bord på virkelighedens 'Vildanden'.

Onsdag den 25. maj kan man således begynde at tage vandflyet, når man skal fra Aarhus til København eller omvendt.

SE MED ØVERST, HVOR VI TAGER MED PÅ TUR MED VANDFLYVEREN

Se også: Vandfly mellem Aarhus og København er i luften: Så meget koster det

Flyene vil lette fra Østhavnvej 37 - ved Miljøhavnen - i Aarhus og fra Nordre Toldbod 29 i København. Der vil komme 4-5 daglige afgange.

Flyveturen mellem landets to største byer tager cirka 45 minutter i luften, og hele turen kan klares på lige under en time. Det koster 1.800 kr. for en enkeltbillet - inklusiv seks kilo håndbagage.

Artiklen fortsætter under billedet

Udsigten fejler ikke noget, da piloten Ulrik Nielsen flyver forbi Fælledparken i København (Foto: Jonas Ryefelt)
Udsigten fejler ikke noget, da piloten Ulrik Nielsen flyver forbi Fælledparken i København (Foto: Jonas Ryefelt)
 

Vandflyene er bygget i Canada og er af typen Havilland Twin Otter.

Der er valgfri siddepladser om bord, men kaptajnen kan bede passagererne sætte sig bestemte steder af hensyn til vægtfordelingen. Selvom flyet har 15-17 sæder installeret, så er det ikke sikkert, at de alle bruges.

Flyet kan fragte 12 mænd, 15 kvinder eller 17 børn. Det maksimale antal passagerer afhænger således af, hvilke passagerer der er ombord. Det skyldes, at standardvægten er forskellige på mænd, kvinder og børn, fortæller firmaet bag.

Det er flytypen her, der er grounded. (Illustration: SAS) Samfund SAS aflyser igen: 30 flyture droppes tirsdag

Fire års forarbejde
Tirsdag den 17. maj stod det klart, at ejerne bag projektet, Lars Erik Nielsen og Lasse Rungholm, fik myndighedernes endelige tilladelse til at åbne flyruten. Det skete efter fire års benarbejde.

De to erhvervsmænd har begge prøvet kræfter med vandflyvning. I mange år ejede Lars Erik Nielsen nemlig Maldivian Air Taxi, der har 45 fly til rådighed. Lasse Rungholm var ansat i selvsamme firma.

- Det er en fantastisk mulighed, som måske ikke kan lade sig gøre i andre steder af landet. Både Aarhus og København har fem-ti minutter fra centrum ud til vandet. Vi ved, at der er mange tusinder, der har klaget over, at der ikke er ordentlige transportmuligheder. Nu er vi her, siger Lars Erik Nielsen til Ekstra Bladet før flyveturen.

Han medgiver, at prisen er pebret, og han understreger, at de nok er til for de få. Han regner med, at vi firmaet skal have solgt 60% af billetterne, før det kan betale sig.

- Vi skal også flyve, når der kun er to passagerer. Er der kun en, så kan det være, vi lige ringer ham op, siger Nielsen med et smil.

Årene han brugte i Maldiverne beskriver han som 'paradises have', men nævner i samme sætning, at han jo altså arbejdede i haven. Han er stadig engageret i ø-riget, men i mindre grad end tidligere.

Se flere billeder her (Foto: Tariq Khan):

Se et længere uddrag af flyveturen her:

1 af 5 
2 af 5 
3 af 5 
4 af 5 
5 af 5 
38 kommentarer
Vis kommentarer