Danmarks rigeste kommune: Hver femte ung sender nøgenbilleder

En undersøgelse viser, at hver femte ung i Gentofte Kommune har sendt seksuelle fotos af sig selv eller andre eller postet dem på sociale medier

I marts oplevede 16-årige Sofie, at en sexvideo af hende var blevet delt blandt en masse unge. Hør mere om fænomenet her.

Har du oplevet at finde dig selv på nøgen på en hjemmeside, eller har du sendt videoer eller billeder af andre rundt? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller en sms til 1224 (koster alm. takst)

En elev er blevet bortvist for at dele nøgenvideo, et sexsladderblad på et gymnasie er blevet lukket, flere fortællinger om seksuelle ydmygelser er dukket op, og på nettet efterspørger mænd nøgenbilleder af danske piger fra forskellige byer i Danmark.

Det har ikke skottet på mere eller mindre chokerende historier om nøgenbilleder og videoer blandt de unge på de danske uddannelsesinstitutioner - især i Nordsjælland.

Nu er det så også kommet frem, at hver femte ung i Gentofte Kommune har sendt sexfotos.

Krimi Elev bortvist efter deling af nøgenvideo

Foto: Jens Dresling Samfund Børns deling af nøgenbilleder chokerer skoleledere

Alarmerende højt
En undersøgelse foretaget af Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet viser, at hver femte ung mellem 15 og 25 år i Gentofte Kommune har sendt sexfotos og nøgenvideoer af sig selv og andre til andre personer.

Samtidig har knap hver syvende oplevet, at andre har sendt nøgenbilleder af en selv. Forskerne bag kalder antallet for 'alarmerende højt'.

- Det er meget overraskende, at tallet er så alarmerende højt. At unge deler seksuelle billeder af sig selv og andre findes over alt i landet. Men det er nok mere udbredt blandt velstillede unge, siger lektor Niels-Henrik Møller Hansen til søndagens udgave af Jyllands-Posten.

På den russisk-registrerede hjemmeside er der en hel underkategori kun til danske piger. Her søger og deler brugerne billeder af pigerne. (Foto: Screendump) Samfund Dusør på Mobilepay: Her jagter 'drenge' nøgenbilleder af danske piger

Kultur fra overklassen
Han siger til avisen, at den alarmerende ungdomskultur højst sandsynligt er startet i overklassen, men frygtes at spredes til resten af landet.

Undersøgelsen er en del af 'Ungdomsprofilen 2016 for Gentofte Kommune', hvor forskerne har målt på forskellige områder i de unges liv som uddannelse, stoffer og socialt liv.

1490 unge har deltaget i undersøgelsen.

(Arkivfoto: Polfoto). Samfund Frygt for nøgenbilleder: Gymnasieelever tør ikke gå i bad i skolen

(Foto: Colourbox) Krimi Sofies mareridt: Sexvideo blev delt af tusinder

45 kommentarer
Vis kommentarer