Kun tre tilbage: Se de sidste finalister i Danmarks bedste idé

Efter grundige overvejelser og en stor afstemning på eb.dk er feltet af Danmarks bedste ideer kogt ned til tre finalister

Christina Hembo er en af de tre hårde men retfærdige dommere i konkurrencen Danmarks bedste idé
Christina Hembo er en af de tre hårde men retfærdige dommere i konkurrencen Danmarks bedste idé

Afgørelsen nærmer sig i konkurrencen Danmarks bedste Idé, hvor almindelige danskere med gode ideer kæmper om præmien på 100.000 gode danske kroner sponseret af OPR-Virksomhedslån.

Ud af langt over 100 indsendte ideer har de tre dommere Christina Hembo, Martin Thorborg og Martin Frederiksen samt jer brugere på eb.dk nu stemt og kogt feltet ned til blot tre finalister.

I næste uge bliver det endeligt afgjort, hvilken af de tre gode ideer, der løber med titlen som Danmarks bedste idé.

Du kan se de tre finalister herunder.

TRINE HENNEBERG, 24
Markedsføringsøkonom, Strøby, Køge.

Idé, Den indbyggede skærmbrille
For et års tid siden sad Trine ved sin computer og læste til eksamen. Hun har som mange andre et stort behov for at bruge briller, når hun arbejder ved computeren – almindelige eller de såkaldte skærmbriller. Ofte glemmer hun dog sine briller, og det giver en grim hovedpine.

Sidste år kom hun derfor på ideen, at computeren skulle have en indbygget skærmbrille, som enten sidder i computeren eller skærmen. Via en app kan man så indstille computeren til sit eget syn, og vupti, har du aldrig mere brug for skærmbriller.


Trine Henneberg:
”Jeg tror, at denne opfindelse kan lette det daglige arbejde for rigtig mange mennesker – både dem, der ofte glemmer deres skærmbriller, men især er der også mange ældre mennesker, der har svært ved at tilbringe længere tid foran en computerskærm.”

ALLAN HYLBECH, 41

Musiker og manuskriptforfatter, Vesterbro, København.
 

Idé, SWOPBOX
Allan flyttede fra Jylland til Vesterbro i København for omkring syv år siden, og noget af det første han lagde mærke til, var de mange brugte kanyler i gadebilledet fra byens misbrugere. Han har derfor fået ideen til en såkaldt SWOPBOX, hvor narkomaner kan aflevere deres brugte kanyler og få ”returpant” på to kroner per kanyle.

Man skal have et bruger-id for at aflevere sine brugte kanyler, så det er ikke alle – fx børnene – der kan gå på jagt efter kanyler for at supplere lommepengene. SWOPBOX leverer også nye rene kanyler til misbrugerne.


Allan Hyldebech:
”På blot en uge bliver der indsamlet ca.12.000 kanyler – bare på Vesterbro. De findes både i sandkasser og på legepladser, så jeg tror på, at dette er en god måde at få fjernet dem fra gadebilledet.”

KAJ PETERSEN, 78

Pensioneret ejendomsmægler, Sydals

Ide, Remouladeskraberen
Du kender det garanteret. Den sidste sjat af remouladen er bare ikke til at banke ud af beholderen. Det oplevede Kaj også for tre år siden, da hans hustru sad og hamrede remouladen mod bordet for at få de sidste rester ud.

Det gav Kaj ideen til at lave prototypen på et værktøj, der ganske enkelt kan hive de sidste rester ud af en hvilken som helst plastikbeholder – uanset om det er shampoo, creme, ketchup, vaskemiddel, eller you name it.

Kaj Petersen
”Undersøgelser viser, at man spilder 21 procent af fx remoulade, fordi man ikke kan få det ud af beholderen. Med denne opfindelse kan man altså spare rigtig mange penge i længden, og så er den også god for miljøet, fordi det betyder mindre plasticaffald.”

Du kan se dommerne votere her:

Artiklen er sponseret af OPR-Virksomhedslån, der giver dig mulighed for at låne op til 400.000 kr. til din virksomhed.