Dansk Anonymous-afdeling i oprør: Anonymous er købt og betalt

Den danske afdeling af hacker-gruppen bryder med moderorganisationen i et længere opslag på gruppens Facebook-side

Anonymous vil udstille alle IS-terrorister (Video: Anonymous)

De er kendt for at kæmpe mod korruption og international terror.

Den internationale hackergruppe Anonymous  er kommet på alles læber med omfangsrige kampagner mod terrorgruppen Islamisk Stat og latterliggørelse af blandt andet den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump.

Men alt går ikke som smurt i den internationale hacker- og aktivistverden.

Den danske afdeling af Anonymous har nemlig valgt at bryde med moderorganisationen AnonHQ (andet navn for Anonymous, red) i et længere opslag på sin Facebook-profil.

'Årsagen er, at AnonHQ over det seneste stykke tid, har udvist en opførelse og et handlingsmønster, der ligger milevidt fra den opførelse som Anons over hele verdenen forventes at føre, og er begyndt at bruge vores fælles identitet i interesser der slet ikke følger vores tankegang', lyder det på Facebook-siden om moderorganisationen, der har mere end fem millioner følgere verden over.

Donald Trump er røget på Anonymous liste (Foto: AP) Politik Anonymous i hårdt angreb på Trump: Vi har lagt hans hjemmesider ned

Politisk agenda
Den danske afdeling nævner tre eksempler, hvor de mener, at AnonHQ har svigtet deres oprindelige målsætning.

Først og fremmest er de stærkt utilfredse med, at de har valgt at støtte den demokratiske præsidentkandidat Bernie Sanders i hans kamp for at blive USAs næste præsident. Her har de i flere omgange opfordret gruppens følgere til at stemme på ham, og vejledt dem til at donere penge til hans valgkamp.

'Det går direkte imod hvad Anonymous står for, og der er ikke tale om en enlig svipser fra en enkelt skribent der er blevet grebet af euforien omkring denne politiker, men et systematisk træk, der er blevet gentaget flere gange. Det virker direkte som om at AnonHQ er blevet købt og betalt for at sprede disse budskaber...', lyder det i den skarpe kritik.

Se også: Hackergruppen Anonymous: Mandag klokken 07:00 angriber vi børsen og banken

Manglende åbenhed
Anonymous Danmark savner også, at der er fuldstændig åbenhed i hvad de penge, der bliver samlet ind via salg af merchandise går til.

De mener, at den oprindelige tanke går på, at indsamlede midler udelukkende skal gå til at dække fornødne udgifterm der er direkte forbundet med at drive servere med mere, og at et eventuelt overskud skal gå helt og aldeles til hjælpeorganisationer.

'Hele bogføringen skal være åben for enhver at kigge igennem, og beviser for indbetalinger til organisationer skal ligeledes være tilgængelige. Total åbenhed er vores metier, og det har AnonHQ valgt at tilsidesætte totalt..',skriver de.

Det tredje kritikpunkt omhandler også manglende åbenhed i finanserne. Moderorganisationen tjener - ifølge Anonymous Danmark - mere end 1000 dollars om dagen på reklamer med et indhold, som man ikke kan stå inde for i den danske afdeling. Og igen er der ingen, der ved, hvor de penge havner henne.

Donald Trump er røget på Anonymous liste (Foto: AP) Samfund Anonymous erklærer krig mod Donald Trump

'Grådigheden har ganske enkelt lagt et slør ned over vores nu forhenværende brødre og søstre på AnonHQ, og det er jo netop grådighed som er en at de største fjender af enhver Anon... Anonymous DK har på baggrund af de oplysninger som vi er blevet forelagt og de beviser der ligger til grund, defor enstemmigt valgt at bryde kontakten med AnonHQ, og vil anbefale vores følgere at gøre det samme, såfremt I følger denne side. AnonHQ er ikke længere at betragte som ægte Anons, men som frafaldne og stående i Bad Standing hos os og mange andre Anonymous grene og grupper', lyder den dundrende kritik på den danske afdelings Facebook-side.

Afslutningsvis fortæller man, at man fortsætter som en uafhængig gruppe, og at man nu vil gå sine egne veje og kæmpe for, hvad man tror på.

  (Foto: AP) Samfund Anonymous': I dag er det 'hån Islamisk Stat-dag'

(Foto: AP) Samfund Anonymous': I dag er det 'hån Islamisk Stat-dag' Anonymous sendte en krigserklæring mod Islamisk Stat ud efter terrorangrebet i Paris. Terror Anonymous hacker IS-hjemmeside med Viagra-reklamer

100 kommentarer
Vis kommentarer