Dansk balletmester fyret for 'upassende opførsel'

Kenneth Greve er i dag blevet fyret som balletmester på Finlands Nationale Opera og Ballet efter klager fra dansere

Kenneth Greve er blandt andet uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole og har siden danset på Det Kongelige Teater og New York City Ballet. Siden 2008 har han været tilknyttet nationalballetten i Finland.
Foto: Torben Stroyer.
Kenneth Greve er blandt andet uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole og har siden danset på Det Kongelige Teater og New York City Ballet. Siden 2008 har han været tilknyttet nationalballetten i Finland. Foto: Torben Stroyer.

Danske Kenneth Greve er i dag blevet frataget sit medarbejder-ansvar som balletmester på Finlands Nationale Opera og Ballet i Helsinki, indtil hans fratrædelse 31. juli på grund af upassende opførsel over for dansere.

Det oplyser Finlands Nationale Opera og Ballet i en pressemeddelelse.

Fyringen kommer efter flere klager over danskerens opførsel fra balletdanserne, der ifølge pressemeddelelsen har været 'upassende' i relation til 'sprogbrug omkring dansernes udseende og ting, der vedrører privatlivet.'

- Vi har diskuteret situationen åbent i organisationen. For arbejdsmiljøets skyld, har vi derfor valgt denne løsning, og det er en beslutning mellem mig og Kenneth Greve, siger Gita Kadamba, direktør Finlands Nationale Opera og Ballet.

Gik over grænsen
Kenneth Greve anerkender i pressemeddelelsen, at han har opført sig upassende.

- Jeg er ekstremt ked af det. Jeg er passioneret omkring mit arbejde, og jeg anerkender, at jeg har overskredet grænserne for min lederrolle. Jeg håber, at I vil tilgive mig.

- Jeg håber, at dette ikke vil skade omdømmet og fremtiden for den nationale ballet i Finland, siger Kenneth Greve i pressemeddelsen.

Kenneth Greve er 49 år gammel og har tidligere danset ballet ved New York City Ballet.