Dansk betjents stærke budskab: ’Jeg er træt af at være det onde politi’

Jesper Lillelund Simonsen fra Sydøstjyllands Politi er træt af at blive kritiseret på trods af det hårde arbejde, han og kollegerne gør. Læs hans indlæg her

Jesper Lillelund Simonsen fra Sydøstjyllands Politi har noget på hjerte efter at et billede af en dansk betjent er gået viralt. (Foto: Jesper Lillelund Simonsen)
Jesper Lillelund Simonsen fra Sydøstjyllands Politi har noget på hjerte efter at et billede af en dansk betjent er gået viralt. (Foto: Jesper Lillelund Simonsen)

I forbindelse med, at et billede af en dansk betjent, som leger med en lille flygtningepige på motorvej E45, er gået alverdens kvindehjerter rundt, har en anden betjent lagt et tankevækkende opslag på Facebook.

’Når vi deler billedet af den flinke betjent, som leger med en syrisk pige på E45, skal vi huske, at det var det onde politi, som var til stede på motorvejen’, indleder Jesper Lillelund Simonsen sit indlæg.

Betjent charmerer hele verden: Her er politiets reaktion

Han skriver, at han på sin gåtur i onsdags af mange danskere fik at vide, at politiet var onde, fordi det tvang flygtninge til at gå på motorvejen i varmen med deres små børn.

 

(Artiklen fortsætter under billedet)

 

’Det var det onde politi, som med få timers varsel trak i arbejdstøjet tidligt om morgenen for at køre til grænsen uden at vide, hvornår de ville komme hjem igen’, fortsætter Jesper Lillelund Simonsen.

Ifølge ham var det også ’det onde politi’, der nægtede at anvende magt for at holde de mange flygtninge tilbage på Frøslev Skole, da de ikke ønskede at være der mere. Det var det samme onde politi, der udsatte sig selv for fare ved at stoppe trafikken, da menneskemængden gik ned på motorvejen, og dem, der gik 25 kilometer sammen med flygtningene for at sikre sig, at de kunne gå sikkert på motorvejen.

Dansk politimand går verden rundt: Kvinderne vilde med ham

'Jeg var den onde betjent, der bar Amir på fem måneder, da hans mor ikke kunne mere og bar ham i tre kilometer, mens hans mor drak alt det vand jeg kunne give hende, så hun ville have væske nok i kroppen til at amme Amir næste gang', skriver Jesper Lillelund Simonsen. Over for Ekstra Bladet bekræfter han, at han står bag opslaget, som på syv timer er blevet delt over 1900 gange – og at det i øvrigt står helt for hans egen regning. Sydøstjyllands Politi bekræfter desuden, at Jesper Lillelund Simonsen er ansat i politikredsen.

Facebook-indlægget afrunder betjenten ved at skrive, at han er træt af at være det onde politi:

’Jeg er træt af at give mit hjerteblod for et job, jeg elsker og mest høre kritik fra samfundet for det.

Jeg er træt af at høre om kolleger, som møder 16 timers vagter for at få vagtplanen til at hænge sammen og kun er hjemme, når familien sover.

Jeg er træt af at høre om steder, hvor man er nødt til at arbejde tre ud af fire weekender fordi der mangler betjente.

Men mest af alt er jeg bare træt…’