Dansk by har fået nyt kendetegn til 600.000 kroner

Ballerup har fået en fem meter høj og 600.000 kroner dyr skulptur, der forestiller et knojern, som kommunen blandt andre har sponsoreret

Skulpturen er fem meter høj. Foto: Stine Tidsvilde
Skulpturen er fem meter høj. Foto: Stine Tidsvilde

Hedeparken i Ballerup, der flere gange har været nævnt i medierne i forbindelse med kriminelle aktioner i 2016, har fået opført en opsigtsvækkende skulptur.

Den nye skulptur er fem meter høj og forestiller et knojern. Skulpturen er designet af den danske kunstner Kristian Von Hornsleth og har kostet 600.000 kroner.

Det skriver MetroXpress.

Det er boligforeningen 'Baldersbo' der står bag skulpturen, som er finansieret af sponsorater, heriblandt 50.000 kroner fra Ballerup Kommune.

Det oplyser boligforeningens direktør til MetroXpress. Han er bevidst om, at det nye varemærke i Ballerup har skabt debat.

- Jeg ved, at Facebook var ved at koge over i går (tirsdag, red.) efter åbningen af skulpturen. Nogle af kommentarerne er vrede og nogle glade, men der er flest vrede, siger Søren B. Christiansen, der er direktør for Baldersbo, til MetroXpress.

Flere borgere har spurgt direktøren, hvorfor pengene ikke er brugt bedre til eksempelvis skoler og daginstitutioner.

- Pengene kunne være anvendt andre steder, men de er indsamlet til det her fra sponsorater, der alle har været orienteret om skulpturens udformning, lyder Søren B. Christiansens svar til kritikerne.

Mange er uforstående
Og kritikere er der nok af. På Facebook har flere brugere givet deres kritiske mening til kende.

Henrik Winther Larsen skriver blandt andet, at skulpturen ikke er det rigtige valg, hvis man vil gøre op med en status som område præget af bandekriminalitet og vold.

Ann Karma Wessel forstår heller ikke meningen med den nye skulptur.

- En skændsel.. Føj, skriver Vibe Tibæk på sine Facebook-profil.

Ikke et slagvåben
Ifølge kunstneren bag værket, Kristian Von Hornsleth, symboliserer knohjertet ikke et slagvåben, men tværtimod forestiller det et 'ødelagt knojern', da der er hjerter i de huller, hvor fingrene normalt holder fast i et knojern.

- Hvis jeg havde lavet en skulptur af et hjerte, vil folk være ligeglade. Knojernet med hjerter, får folk til at stoppe op og kigge. Den kan på den måde skabe dialog og refleksion, siger Kristian von Hornsleth til MetroXpress.

Der er da også enkelte borgere, som deler deres glæde over skulpturen på Facebook, heriblandt John Nielsen.

- Ser det som et udtryk for, at vi er klar over, at volden er til stede, men at vi ikke vil acceptere det, kærlighed holder evigt, det gør vold ikke, skriver han blandt andet i sin opdatering til billedet af den nye skulptur.

Krimi Vildt år i rocker- og bandemiljøet: Så mange blev dræbt og såret

Se også: Efter rockerdrab: To mænd bliver frivilligt bag tremmer

Se også: Parteringsdrabet i Ballerup: 'Offer' selv sigtet i drabssagen

 

188 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere