Dansk by i vand-chok: 'Der kom afføringsrester ud af hanen'

En fejl ved sammenkoblingen af to vandledninger har resulteret i, at beboere i Maglebrænde tirsdag fik kloakvand ud af hanerne. De kan stadig ikke bruge vandet

Vandet kan fortsat ikke drikkes i Maglebrænde, hvor der tirsdag ved en fejl blev sammensat en kloak- og vandledning. Foto: POLFOTO
Vandet kan fortsat ikke drikkes i Maglebrænde, hvor der tirsdag ved en fejl blev sammensat en kloak- og vandledning. Foto: POLFOTO

Oplevede du, at der kom kloakvand ud af vandhanen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Tirsdag fik beboerne i Maglebrænde på Falster sig en kedelig overraskelse.

For i stedet for rent grundvand kom der ildelugtende kloakvand ud af vandhanerne, og lørdag kan de stadig ikke bruge vandet til andet end toiletskyl. Det skriver Maglebrænde Forsamlingshus i en statusopdatering på deres Facebook-side.

Episoden skyldes en fejl, hvor det fynske firme Munck Forsyningsledninger fik tilsluttet en kloakledning med en vandledning. Om aftenen samme dag kunne byens beboere konstatere, at vandet lugtede og smagte grimt.

Nu er der blevet testet for kolibakterier i vandet, og på 13 adresser i byen er der fundet netop det.

- Der kom afføringsrester og papirrester ud af vandhanen, fortæller Jens-Erik Larsen, der er beboer i Maglebrænde, til Folketidende.

Selvom der i den første prøve ikke er fundet kolibakterier på andre adresser end de 13, der er offentliggjort på forsamlingshusets Facebook-side, så er der stadig påbud om, at alle, der er tilknyttet Maglebrænde Vandværk, fortsat kun bruger vandet fra hanerne til toiletskyl.

Tre prøver skal nemlig vise negativ på kolibakterier, før en adresse kan frikendes, og vandet igen kan drikkes.

'Lad vandet løbe'
Onsdag blev der gravet ned til de to sammensatte ledninger, hvor Munck Forsyningsledningers smede kunne se, at der var noget galt.

Herefter blev en miljøvagt og en embedslæge kontaktet.

- Jeg tror, at det for de fleste brugeres vedkommende kunne klares med at lade vandet løbe et stykke tid og rense filtrene i hanerne, men fra vandværkets side følger vi naturligvis anbefalingerne, som siger, at vandet ikke må bruges, siger vandværksformanden til Folketidende.

Det forventes, at byens beboere ikke kan bruge vandet i en uges tid. Derfor er der stillet store tanke op i udkanten af byen med drikkeklart vand fra Stubbekøbing Vandværk.

66 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere