Dansk eksorcist: Døren står åben for Satan - og det er Copenhells skyld

Det er blandt andet den danske metalfestivals skyld, at Satan er længere fremme end nogensinde, lyder det

Copenhell-festivalen som ifølge Lars Messerschmidt tiltrækker Satan. Foto: Per Lange
Copenhell-festivalen som ifølge Lars Messerschmidt tiltrækker Satan. Foto: Per Lange

For de fleste er Copenhell en fornøjelig og humoristisk musikfestival, hvor langhårede, sortklædte gæster kan få afløb for deres hedeste heavy metal-drømme.

Den katolske pastor Lars Messerschmidt. Foto: Jørgen Braastad Tæt på [Afsnit 1:4] Den danske eksorcist: Lars kan drive Djævlen ud af dig

Smadreland, Hellburger, fucking sprød svin og scener med navne som Hades og Helvîti er eksempler på den særlige tone, der er en integral del af den smånørdede, men svært populære metalfest.

For den danske eksorcist Lars Messerschmidt, der blandt andet lever af at uddrive dæmoner og djævle fra besatte danskere, er der tale om et anderledes alvorligt foretagende.

I et stort interview i EKSTRA lufter han således både bekymring og hovedrysten over for festivalens flirten med Satan, helvede og døden.

I en af passagerne, lyder det således:

- Derovre, siger han og peger:

- Der er en rockfestival, der hedder Copenhell. Han gentager ’Copenhell’ og himler med øjnene.

- Det siger noget. Helvede. Selvfølgelig tiltrækker det Satan.

 

Den katolske pastor Lars Messerschmidt. Foto: Jørgen Braastad Tæt på [Afsnit 1:4] Den danske eksorcist: Lars kan drive Djævlen ud af dig

Kom selv ud og kig
Hos CopenHell er man langt fri lige så bekymret over at være medvirkende til at døren står åben for Satan.

- Det er ikke første gang, vi ser folk, der lufter lignende bekymringer. Og som altid synes jeg, det bærer præg, at de ikke selv har været herude og set festivalen med deres egne øjne, lyder det fra Copenhells festivaldirektør Jeppe Nissen, der opfordrer den danske eksorcist til at komme ud og se festivalen an med egne øjne:

- Lars Messerschmidt og andre ligesindede skal være ekstremt velkomne til at gå en tur rundt herude, så de kan se med egne øjne, at Copenhell er en fantastisk kulturbegivenhed med masser af dedikerede, festlige og fredelige deltagere.

- Så du er ikke bekymret over, at dine mange gæster skal blive besat af Satan eller dæmoner?

- Man er selvfølgelig fri til at mene, hvad man vil, men jeg vil dog påstå, at det eneste, som folk er besat af på Copenhell, er heavy metal, liv og glade dage.

Copenhell er dog heller ikke den eneste grund til, at rekordmange danskere i øjeblikket henvender sig til kirken for at få uddrevet djævle eller dæmoner.

Sex, stoffer, alkohol, porno og clairvoyante har også en del af skylden, lyder det fra Lars Messerschmidt, der samtidig opfordrer til, at kirken ansætter flere eksorcister:

- Biskopperne må gøre noget. Vi må udnævne flere eksorcister. Hvis ikke vi praktiserer eksorcisme, bliver det som en nation uden sygehuse: Hvor skal man gå hen, når noget er galt. Behovet er enormt.

Du kan læse resten af interviewet med Lars Messerschmidt her. Han fortæller blandt andet om sine møder med Satan og dæmoner. Artiklen er i øvrigt en del af større tema om eksorcisme i den katolske kirke.

Den katolske pastor Lars Messerschmidt. Foto: Jørgen Braastad EKSTRA Køb Kampen mod Satan: Rekordmange danskere føler sig besat af Djævlen

Bente var blot i tyverne, da hun fik besked af to præster om, at hun var besat af dæmoner. Foto: Line Møller Tæt på [Afsnit 2:4] Bente fik uddrevet Djævlen: Jeg følte, jeg havde en dæmon i mig

Foto: Line Møller Tæt på [Afsnit 4:4] På eksorcisme-kursus i Rom: Se billederne, som præsterne mener er bevis på Djævlens værk

Biskop Bernt Eidsvig fra Oslo. Foto: Line Møller Tæt på [Afsnit 3:4] Overlæge er biskoppens hemmelige eksorcismehjælper

Du kan helt særligt få adgang til det og alt det andet gode indhold i EKSTRA i 66 dage for 6 kroner, men kun mens CopenHell kører. Derefter er det 29 kroner om måneden.

135 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen