Dansk Erhverv: Vi gør noget rigtigt i forhold til stress

Arbejdsgiverne oplever ikke samme problem med stress som HK/Privat, lyder det fra Dansk Erhverv.

Følg Samfund

I to ud af tre virksomheder har ansatte meldt sig syge grundet stress inden for de seneste to år, viser en ny spørgeskemaundersøgelse fra fagforeningen HK/Privat.

Mere end fire ud af ti adspurgte HK-medlemmer svarer, at der heller ikke bliver gjort nok for at komme årsagen til stress til livs på arbejdspladsen.

Men hos Dansk Erhverv, der repræsenterer arbejdsgiverne, oplever de ikke samme problem.

- Vi oplever ikke det samme problem, som de gør i HK.

- Hos arbejdsgiverne er der i stedet et indtryk af, at man blandt de ansatte måske kan komme til at forveksle travlhed med stress, siger arbejdsmiljøchef, Anne-Marie Røge Krag og understreger samtidig, at det er ledernes ansvar at være opmærksomme på de signaler, som ansatte sender, der kan føre til skadelig stress.

HK Privat: To ud af tre arbejdspladser kæmper med stress

I undersøgelsen lavet af HK/Privat svarer 42 procent af medlemmerne, at den stressramte får hjælp, men at der ikke bliver taget hånd om årsagerne til stressbelastningen.

Otte procent svarer, at "der hverken bliver taget hånd om den stressramte eller årsagerne til stressbelastningen", imens 37 procent er mere positive og svarer, at "den stressramte får hjælp, og der bliver taget hånd om årsagerne til stressbelastningen".

Og at der er 37 procent, der svarer, at der både bliver taget hånd om medarbejderen og set på årsagerne til, at personen fik stress, tyder på, at arbejdsgiverne gør noget, der er rigtigt, mener arbejdsmiljøchef, Anne-Marie Røge Krag.

- Det er der, hvor vi skal fastholde vores fokus og se på, hvad vi gør rigtigt, og om vi kan gøre mere af det, siger arbejdsmiljøchef, Anne-Marie Røge Krag.

HK/Privat repræsenterer blandt andet kontor- og it-ansatte samt laboratorie- og miljøpersonale, der er ansatte i det private.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+