Dansk firma tvinger amerikanere til at udskyde henrettelser

Den danske medicinalvirksomhed Lundbeck er medvirkende til, at Ohio har måttet udskyde henrettelser

Dette er et billede fra Texas. (Arkivfoto: AP)
Dette er et billede fra Texas. (Arkivfoto: AP)

Der bliver ikke nogen henrettelser af kriminelle i Ohio i indeværende år.

Den amerikanske stat er nemlig blevet tvunget til at udsætte henrettelserne af syv indsatte på dødsgangen.

Begrundelsen er, at det ikke har været muligt at anskaffe tilstrækkelige mængder af de dødelige kemikalier, der skal injiceres i de dømtes kroppe.

Detaljer om, hvad der foregår i et rum som dette, skal ikke længere komme ud til offentligheden, hvis det står til republikanske politikere i staten Ohio. (Arkivfoto: AP) Krimi Republikanere vil skjule detaljer om henrettelser

Æren for de udskudte henrettelser kan blandt andet tilskrives den store, danske medicinalvirksomhed Lundbeck, der tidligere var leverandør af stoffet pentobarbital, som benyttes til at eksekvere dødsstraffen. I 2011 satte firmaet dog en stopper for leverancerne.

Se også: Medicinalselskabernes nej besværliggør henrettelser

Det har tvunget Ohio til at udskyde de planlagte henrettelser af fangerne Ronald R. Phillips, Raymond Tibbetts, Gregory Lott, Warren K. Henness, William Montgomery, Robert Van Hook og Jeffrey A. Wogenstahl frem til 2016.

Flere europæiske firmaer har nægtet at sælge medikamenter, der benyttes til dødsstraf, til amerikanske stater, og derfor har man været tvunget til at genindføre brugen af thiopental sodium, som man ellers stoppede med at bruge i 2010.

USA - fra den ene yderlighed til den anden. Ekstra Bladets korrespondent tager dig herunder på rundtur i en nation, hvor ekstremerne er store. Mildt sagt. (Foto: AP) Plus Ekstremernes land: Der er to forskellige Amerika

(Fotocollage: AP/Politifotos) Krimi De blev henrettet i 2014

0 kommentarer
Vis kommentarer