Dansk Flygtningehjælp: God idé at få flygtninge i job

Der er positive elementer i Socialdemokraternes udlændingeudspil, mener Dansk Flygtningehjælp

Dansk Flygtningehjælps generalsekretær, Andreas Kamm, ser positive elementer i det udlændingeudspil, som Socialdemokraterne præsenterede torsdag.

- Vi hæfter os ved flere positive ting. Det er fornuftigt at fokusere på, at flygtninge skal i arbejde og under uddannelse. Det er svært at være uenig i, siger han.

Et af Socialdemokraternes forslag er blandt andet, at alle flygtninge skal erklæres jobparate, selvom de ikke har lært dansk endnu.

Og Dansk Flygtningehjælp mener, det er en god idé at lette vejen til arbejdsmarkedet, da det vil forbedre integrationen.

- Flere tror, at flygtninge ikke vil i arbejde, men det er forkert. De vil gerne ud og arbejde, det er de jo også vant til i deres hjemland, siger Andreas Kamm.

Socialdemokraterne vil også undersøge muligheden for at bruge en del af udviklingsbistanden til at sikre flere hjemsendelser af afviste asylansøgere. Det ærgrer Dansk Flygtningehjælps generalsekretær, som gerne så tingene holdt adskilt.

- Vi er kede af, at nationale udgifter kobles sammen med udviklingsbistanden ude i verden. Man fjerner ressourcer fra det internationale arbejde ved at bruge udgifterne i Danmark, og det er en uheldig kobling, men sådan er det jo desværre, siger Andreas Kamm.

Andreas Kamm opfordrer til, at man hjælper de afviste asylansøgere til at blive genintegreret i det land, som de sendes hjem til. Ifølge ham rejser 40 procent af afviste asylansøgere i Europa ikke hjem.

- Det er vigtigt at at fokusere på at støtte hjemrejsen og hjælpe de afviste asylansøgere på den måde. Det kan være en form for støtte, så man lettere bliver genintegreret i det land, som de rejser tilbage til, siger generalsekretæren.

2 kommentarer
Vis kommentarer