Dansk forår? Sne og vindstød af stormstyrke

Kalenderen lyver ikke - vi er i slutningen af marts og ikke i slutningen af november

Sådan så vejret ud i Vojens (video: læservideo/ Rene Ehlers)

Har du billeder af vintervejret? Så send dem i en mms til 1224 (alm. takst) eller i en mail til 1224@eb.dk.

Selvom vi næsten skriver 1. april, og det for manges vedkommende står på påskeferie, så minder tirsdagens vejr mest af alt om noget, man typisk ser i slutningen af november.

Således kunne flere danskere i blandt andet Sønderjylland stå op til synet af sneklædte haver og veje, og klokken syv tirsdag morgen er der stadig flere steder, hvor det hvide nedbør daler ned.

- Der falder slud og tøsne rundt omkring, men der er positive temperaturer de fleste steder. Lige nu falder det fortrinsvis i Syd- og Sønderjylland og over mod Fyn, men det kan godt komme andre steder i løbet af formiddagen, siger vagthavende meteorolog ved DMI, Lars Henriksen, til Ekstra Bladet.

Sne i Jelling. (LÆSERFOTO)
Sne i Jelling. (LÆSERFOTO)
 

Hvis man vil opleve det vinterlige vejr skal man dog relativt hurtigt ud af fjerene.

- Der hvor der ligger sne lige nu, stiger temperaturen til fem til otte grader. Mod nord og den østligste del ligger vi gennemgående på en til fire grader, men det vil også næsten helt sikkert smelte der, siger han.

Sådan ser der ud i Tømmerby ved Bramming tirsdag morgen. (LÆSERFOTO)
Sådan ser der ud i Tømmerby ved Bramming tirsdag morgen. (LÆSERFOTO)
 

Stormfuld eftermiddag
Når den første del af det vinterlige vejr er overstået, byder eftermiddagstimerne på en grundig gang blæst i store dele af landet, og DMI har varslet om vindstød af stormstyrke i den sydlige og sydvestlige del af landet.

- Det er stadigvæk usikkert, hvor blæsende det bliver, men vi hælder stadig til, at det mod syd og sydvest bliver en hård vind, nogle steder med hård kuling, og vindstød af stormende kuling, som måske senere bliver til vindstød af stormstyrke, siger Lars Henriksen.

Kolding. (LÆSERFOTO)
Kolding. (LÆSERFOTO)
 

I første omgang er det den sydvestlige del af landet, der bliver ramt, hvorefter det gennemgående er den sydlige del af landet, der får den hårde blæst at føle.

DMI understreger dog, at det i det hele taget er usikkert, hvor voldsomt det bliver.

- Der er store usikkerheder, selvom vi er tæt på nu, for det lavtryk, som giver vinden, har ikke tænkt sig at følge den bane, som vi hele tiden har forventet, og nu er det rykket lidt sydover. Så der kan godt komme ændringer i løbet af dagen, siger meteorologen.

Snevejr i Ødis. (LÆSERFOTO)
Snevejr i Ødis. (LÆSERFOTO)
 

Den stærke vind betyder, at vindfølsomme køretøjer frarådes at køre over Storebæltsbroen. Det er endnu usikkert, om broen også vil lukke for øvrig trafik senere på dagen.


Ekstra Bladet testede i januar, hvordan forskellige vindstyrker føles. Se indslaget foroven (reportage: Julie Sørensen/ Søren Kjær)
Samfund - 9. jan. 2015 - kl. 19:06 Dagmar-effekten: Sådan føles 30 meter i sekundet

13 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere