Annonce:
Annonce:

Dansk forsker: Bombe-fuglen er en fuser

Fuglen, som afghansk politi tror er en højtflyvende 'terrorist' udsendt af Taliban, er i stedet en østlig kravetrappe, som deltager i et forskningsprojekt

Annonce:
Følg Samfund

Store medier verden over, som NBC, The Independent og det norske nyheds-bureau  NTB har i det seneste døgn berettet om en nedskudt fugl i Afghanistan, som afghansk politi mener kan være en bombefugl fra Taliban.

Også Ekstra Bladet har fortalt om fuglen, der mandag blev skudt ned af lokale betjente.

Politi skyder fugl med kamera, GPS og sprængstoffer

Fuglen var iført antenne, GPS-sender, kamera og i følge politiet også poser med sprængstoffer.

Forsker afviser
Nu kan den danske forsker, Mikkel Willemoes fra Statens Naturhistoriske Museum, kaste lys over mystikken. Han afviser kategorisk, at der er tale om en bombe-fugl.

- Nej, det er såmænd bare en østlig kravetrappe. Den er ganske rigtigt forsynet med en antenne og en GPS sender - og muligvis også et kamera.

Fuglen bliver fulgt af et hold biologer fra ECCH (Emirates Center for Conservation of Houbara), lyder det fra den danske forsker.

Kravetrapperne bliver fulgt af forskerne for at bevare den hårdt jagede art. Det er derfor noget paradoksalt, at de lokale politifolk i Afghanistan valgte at plaffe fuglen ned.

Grib taget til fange
- Det er nu slet ikke ualmindeligt, at fugle forsynet med antenner, bliver skudt ned. Der er ligefrem eksempler på, at en grib fra Israel blev taget til fange i Saudi Arabien, fortæller Mikkel Willemoes til Ekstra Bladet.

Den østlige kravetrappe er en form for langbenet og forvokset hønsefugl. Den er et yndet bytte for jægere.

Og åbenbart også afghanske politifolk...

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: