Dansk gigant indfører krav om coronapas

De godt 17.000 medarbejdere hos Novo Nordisk i Danmark skal fra i dag fremvise et coronapas for at kunne deltage i større møder og arrangementer eller benytte medicinalvirksomhedens fitnesscentre

Magnus Heunicke forklarer, hvor coronapasset kommer til at gælde og afslører to ændringer.

Magnus Heunicke forklarer, hvor coronapasset kommer til at gælde og afslører to ændringer.

Regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og arbejdsgiverforeningen DA indgik fredag formiddag en trepartsaftale, der giver virksomheder mulighed for at kræve, at deres ansatte fremviser et gyldigt coronapas.

Kort efter har medicinalvirksomheden Novo Nordisk besluttet at indføre kravet til de godt 17.000 medarbejdere i Danmark. Det skriver Fagbladet 3F.

- Fra i dag, fredag 12. november, vil Novo Nordisk på danske arbejdspladser kræve coronapas for interne og eksterne deltagere ved alle møder med mere end 200 deltagere, coronapas for deltagere ved julefester og sociale arrangementer uanset antal deltagere og coronapas for adgang til alle vores fitnesscentre, siger pressechef Mette Kruse Danielsen, Novo Nordisk, i en skriftlig udtalelse til Fagbladet 3F.

Også discountkæden Rema 1000 har ifølge Ritzau varslet et krav om, at godt 1.000 ansatte på et lager i Horsens skal kunne fremvise et gyldigt coronapas.

For nylig stillede A.P. Møller - Mærsk som den første danske virksomhed herhjemme krav til de ansatte om at blive vaccineret. Kravet vil ifølge koncernen blive rullet ud inden for de næste tre måneder og betyder, at medarbejdere, der ikke er vaccinerede skal blive hjemme fra kontoret.

Hos Faerch A/S i Holstebro, der ejes af A.P. Møller Group og Færch Fonden, er der indført en række restriktioner, som betyder, at de uvaccinerede medarbejder på emballagefabrikken skal bære mundbind, holde to meters afstand og spise i en anden kantine end deres vaccinerede kolleger, lige som de må ikke rejse eller holde fysiske møder.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri