Dansk-grønlandsk selskab kan forlænge aftale om Thulebase

MT Højgaard bekræfter, at US Air Force ønsker at forlænge kontrakt med Greenland Contractors om Thulebasen.

Snart kan det igen være det dansk-grønlandske selskab Greenland Contractors, der tager sig af drift og vedligeholdelse af Thulebasen.

Entreprenørkoncernen MT Højgaard bekræfter, at US Air Force har tilkendegivet ønsker om at forlænge kontrakten med Greenland Contractors, der ejes af MT Højgaard og det grønlandske selvstyre. Det fremgår af en meddelelse fra selskabet.

Greenland Contractors deltog i 2014 i udbuddet af en ny kontrakt om drift og vedligeholdelse på Thule Air Base i Grønland.

I første omgang vandt den amerikanske virksomhed Exelis udbuddet, men siden fastslog en retsinstans i USA (Court of Federal Claims) i maj i år, at Exelis ikke kunne tildeles kontrakten, fordi den kun havde et dansk skuffeselskab.

- På denne baggrund har US Air Force tilkendegivet, at man ønsker at forlænge kontrakten med Greenland Contractors efter det tidligere aftalte sluttidspunkt 30. september 2015 med en midlertidig aftale, skriver MT Højgaard.

Selskabet gør samtidig opmærksom på, at en eventuel midlertidig aftale mellem parterne ventes indgået på ændrede vilkår.

- Men på nuværende tidspunkt er det ikke muligt at vurdere, i hvilket omfang den kan give anledning til at ændre forventningerne til koncernens økonomiske udvikling, lyder det.

Kontrakten omhandler de civile serviceopgaver på den amerikanske militærbase i Thule såsom boliger, veje, transport, vandforsyning, hospital og fritidsaktiviteter.

Ifølge aftalen om Thulebasen mellem USA og Rigsfællesskabet må de civile opgaver på basen kun udføres af et selskab, der er registreret i et af Rigsfællesskabets virksomhedsregistre og ikke er et datterselskab af et udenlandsk firma.

MT Højgaard ejer 67 procent af Greenland Contractors, mens det grønlandske selvstyre ejer 33 procent.

1 kommentar
Vis kommentarer