Dansk hospital ramt af coronavirus: Otte medarbejdere sendt hjem

Coronavirus er blevet påvist hos en patient indlagt på Nordsjællands Hospital Hillerød, skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse

Nordsjællands Hospital i Hillerød. Foto: Mikkel Hørlyck/Ritzau Scanpix
Nordsjællands Hospital i Hillerød. Foto: Mikkel Hørlyck/Ritzau Scanpix

Patient på Nordsjællands Hospital Hillerød er smittet med coronavirus. Otte medarbejdere er efterfølgende sendt i hjemmekarantæne, oplyser Region Hovedstaden.

Styrelsen for Patientsikkerhed er blevet orienteret omgående lørdag aften, da man fik det positive svar, siger Anne-Marie Vangsted, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed:

- Styrelsen for Patientsikkerhed er nu i gang med at kortlægge patientens færden og vurdere, hvem der skal sættes i karantæne.

- Indtil videre har Nordsjællands Hospital Hillerød meddelt os, at de har sendt de 8 medarbejdere, som har været i tæt kontakt med den smittede, hjem i karantæne, har opsporet patienter, der har haft tæt kontakt med den smittede, og har isoleret de patienter, der potentielt kan være smittet.

Isoleret
Den smittede er nu i isolation, fortæller Jonas Egebart, der er vicedirektør på Nordsjællands Hospital Hillerød.

- Så snart vi fik mistanke om, at der kunne være tale om COVID-19, valgt vi at isolere patienten. Da den positive prøve forelå, gik vi i gang med smitteopsporingen på hospitalet og overførte patienten til Infektionsmedicinsk Klinik på Rigshospitalet.

- Det skal nævnes, at allerede ved ankomst til hospitalet, blev patienten og en ledsager påsat maske pga. luftvejssymptomer. Patienten har altså haft værnemidler på, mens vedkommende har befundet sig på akutmodtagelsen.

Opdateres ...