Dansk hospital tester corona-kur

Som det første danske hospital vil Hvidovre Hospital teste malariamedicin som kur mod coronavirus

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson

Som det første danske hospital vil Hvidovre Hospital teste malariamedicin som kur mod coronavirus.

Det skriver TV2.

Hospitalet vil teste midlet klorokin, der skal gives til blandt andre patienter, som er testet positive for coronavirus.

Tidligere har Lægemiddelstyrelsen oplyst, at der ikke er nogen videnskabelig dokumentation for, at klorokin skal have en positiv effekt mod coronavirus.

Også patienternes pårørende skal deltage i studiet.

Udskrev medicinen
Forsøget kommer efter, at praktiserende læge Stig Ekkert tidligt i coronaforløbet i Danmark, begyndte at udskrive malariamedicinen til sine patienter.

Forsøg fra udlandet har vist, at der klorokin kan have have en helbredende effekt på virussen.

Netop Stig Ekkert kommer derfor også til at spille en aktiv rolle i forsøget. I samarbejde med professor og forsker i infektionssygdomme på Hvidovre Hospital, Thomas Benfield, vil han stå bag det videnskabelige forsøg herhjemme.

- Stoffet her tyder på, at det har en effekt over for coronavirus, sådan at man bliver hurtigere rask og mindre syg, fortæller Stig Ekkert til TV2. og henviser til et fransk studie.

Omkring 50 familier forventes at deltage i forsøget.

Foruden at teste malariamedikamentet på coronapatienter, vil lægerne også teste, om klorkokin kan have en forebyggende effekt hos ikke smittede familiemedlemmer.

Skideballe fra Lægemiddelstyrelsen
Nyheden om det danske forsøg kommer dagen efter, at Lægemiddelstyrelsen var ude med sønderlemmende kritik af Stig Ekkert, for at udtale sig om effekterne af klorokin-behandling af danske coronapatienter.

- Det er udokumenterede påstande og ikke myndighedsgodkendte anbefalinger, og det advarer vi selvfølgelig imod i sådan en tid her, lød det fra styrelsens direktør, Thomas Senderovitz til DR.

- Det er helt uacceptabelt, at man laver sådan en annoncering, og jeg ved ikke, hvilke interesser, der er på spil, men det er i hvert fald ikke noget, der kommer den store befolkning til gavn.