Dansk juice-gigant bliver tysk

Rynkeby er solgt til tysk producent af frugtdrikke

Den danske juice- og saftevandsproducent står blandt andet bag cykelprojektet Team Rynkeby (Foto: Claus Bonnerup)
Den danske juice- og saftevandsproducent står blandt andet bag cykelprojektet Team Rynkeby (Foto: Claus Bonnerup)

Det er omkring et halvt år siden, at mejerigiganten Arla satte et til salg-skilt på datterselskabet Rynkeby, som producerer juice og saft. Det har nu ført til, at saftproducenten kommer på tyske hænder.

Arla sælger Rynkeby Foods til tyske Eckes-Granini Group, oplyser Arla i en pressemeddelelse. Salget er et led i Arlas plan om at skille sig af med de dele af forretningen, der ikke har med mejeriprodukter at gøre, lyder det fra mejerigiganten.

- Rynkeby er det sidste tilbageværende datterselskab i Arla-koncernen, som ikke relaterer sig til mælk, og vi mener, at Rynkeby rent forretningsmæssigt passer bedre til Eckes-Granini, fordi de fremadrettet kan bringe virksomheden op på næste trin, siger Povl Krogsgaard, viceadministrerende direktør i Arla, i meddelelsen.

Parterne holder salgsprisen for sig selv, lyder det i meddelelsen.

Rynkeby har 200 ansatte og hovedsæde i Ringe, hvor størstedelen af produktionen også foregår. Juice- og saftproducenten er Nordens største og omsatte i 2015 for en milliard kroner.

Eckes-Granini Group producerer forskellige former for frugtdrikke og har hovedsæde i Nieder-Olm i Tyskland. Den tyske saftkoncern har 15 nationale organisationer, omkring 1500 ansatte og eksport til 70 lande.

Thomas Hinderer, bestyrelsesformand og topchef for Eckes-Granini Group, siger i meddelelsen, at selskabet er stolt over at kunne byde Rynkeby og dets engagerede medarbejdere velkommen.

Handlen er gennemført og træder i kraft med øjeblikkelig virkning.

Den midtfynske juicegigant sælges til tyske ejere (Foto: Rynkeby)
Den midtfynske juicegigant sælges til tyske ejere (Foto: Rynkeby)

3 kommentarer
Vis kommentarer