Dansk kirke køber sølvpapirshat til 30.000 kroner

En kirke på Fyn er gået særdeles langt for at stille deres organist tilfreds

En organist har fået 30.000 kroner til en sølvpapirshat, da hun er  overfølsom overfor elektromagnetiske stråler. (Arkivfoto: Ditte Valente)
En organist har fået 30.000 kroner til en sølvpapirshat, da hun er overfølsom overfor elektromagnetiske stråler. (Arkivfoto: Ditte Valente)

Stenstrup Kirkes organist lider angiveligt af overfølsomhed overfor elektromagnetiske stråler, som kommer fra mobiltelefoner og trådløse netværk.

Dette har fået menighedsrådet i Stenstrup-Lunde Kirker til at gå temmelig langt for at stille hende tilfreds.

Det skriver Weekendavisen ifølge Fyens.dk.

Der er nemlig blevet trukket 30.000 kroner op af kirkekassen, så den kvindelige organist har kunne få en sølvpapirshat med fløjl på, tøj med sølvtrådsvævet stof og et nyt lag strålebeskyttende maling på kontoret.

Men på trods af det heftige greb i kirkemidlerne, er menighedsrådsformand Alice Top-Rasmussen ikke i tvivl om, at man har taget den rigtige beslutning.

- Når vi er tilfreds med medarbejdere, vil vi gerne holde på dem, så vi har sørget for malerarbejde, tøj og andet, der var nødvendigt for at gøre forholdene så gode som muligt, så vores organist fungerer. Og det gør hun, siger Alice Top-Rasmussen til Fyens.dk, der har talt med menighedsrådsformanden efter Weekendavisens historie.

Beslutningen om købet er taget, selv om organistens sygdom ikke er anerkendt af Sundhedsstyrelsen. Alligevel mener hun, at pengene er givet godt. Organistens sygdom er forsvundet, hvilket dog også skyldes, at man har gjort det forbudt at have tændte mobiltelefoner i kirken.  

1 af 2 Stenstrup Kirke har gravet dybt i kirkekassen. (Foto: Google Street View)
2 af 2 En organist har fået 30.000 kroner til en sølvpapirshat, da hun er overfølsom overfor elektromagnetiske stråler. (Arkivfoto: Ditte Valente)
182 kommentarer
Vis kommentarer