Dansk kvindes opråb: Lad være med at rage på mig i byen

25-årige Renna er forarget på de mænd, der ragede på hende, da hun var i byen i weekenden. Danskerne deler hendes forargelse

25-årige Rennas Facebook-opslag om sexisme på Cafe Funke bliver delt vidt og bredt på de sociale medier: (Foto: David Høgsholt og Gert Jensen, Polfoto)
25-årige Rennas Facebook-opslag om sexisme på Cafe Funke bliver delt vidt og bredt på de sociale medier: (Foto: David Høgsholt og Gert Jensen, Polfoto)

Er det i orden at klaske en pige bagi, hvis man f.eks. er på bar eller diskotek? Debatten kører lige nu på sit højeste efter Renna Rose Agger Jørgensen forleden lagde et opslag på Facebook, som siden er gået viralt.

I opslaget forklarer 25-årige Renna, at hun mange gange har 'oplevet sexistiske overgreb i nattelivet', og at den var gal igen, da hun fredag aften var på Cafe Funke på Nørrebro i København. Optrinnet sker, da hun skal i baren og købe øl:

'Da jeg passerer tre mænd, tager den ene mig på røven. Jeg vender mig om, peger på ham og siger "Det der stopper nu". Reaktionen bliver, at også hans venner rager på mig, mens ham, der startede, går helt tæt på og hvæser "Fuck dig, kælling", mens han vifter langefingeren et par centimeter fra mit ansigt,' skriver hun på Facebook.

Se også: Jobopslag forarger på Twitter: Søger mænd til at rage på kvinder

Herefter henvender hun sig til bartenderen, der griner af hende og spørger, hvad han skal gøre ved det. Renna beder ham om at smide dem ud, men bartenderen nægter og forklarer 'at han ikke kan smide folk ud, hver gang der er en nærtagende pige på baren'.

Renna spørger, om bartenderen virkelig mener det, han siger, men han 'himler med øjnene og vender sig om - tydeligt, at han mener, vores samtale er slut her.'

Renna, der er journaliststuderende på Syddansk Universitet, kommer dog i tanke om, at Cafe Funke før har haft en sag, hvor de ansatte har opført sig kritisabelt, fordi de smed to homoseksuelle mænd, der kyssede i baren, ud.

Se også: Hold fingrene fra min søsters røv

Derfor fortæller hun bartenderen, at hun havde tænkt sig at skrive om sin egen oplevelse, hvilket han sagde, at hun bare skulle gøre. Men pludselig ryster bartenderen i bukserne:

'Først da jeg henviser til episoden med de to homoseksuelle mænd og spørger, om han virkelig er interesseret i endnu en tur i medierne, skifter han attitude. Fra at være hånlig, bliver han vred og presset,' skriver hun.

Derfor giver han mændene en reprimande - 'modvilligt og tydeligt langt mere frastødt af mig end af dem', skriver hun.

Se også: Ustyrlig fan rager skuespiller på brysterne

Til sidst i sit opslag opfordrer Renna Rose Agger Jørgensen folk til at sige fra overfor sexisme i nattelivet og at overveje end anden bar end Funke.

Opslaget, der er lagt op mandag eftermiddag, er i skrivende stund delt knap 3.000 gange og har affødt 12.000 likes og 169 kommentarer.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Renna Rose Agger Jørgensen, der dog ikke ønsker at uddybe sit Facebook-opslag.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt til Café Funke, men til BT siger ejeren Yasar Bazancir, at de ansatte ikke kan genkende skildringen, men at de vil kontakte Renna Rose Agger Jørgensen for at høre nærmere om hendes kritik.

58 kommentarer
Vis kommentarer