Dansk ligestilling i hele Europa: Her slipper homoseksuelle for moms

Hidtil har fertilitetsbehandlinger stort set kun været fritaget for moms, hvis kvinden i et heteroseksuelt forhold har været grunden til barnløsheden - nu udvides moms-fritagelsen til alle

Nu er det ikke længere kun heteroseksuelle kvinder, der kan få momsfri fertilitetsbehandling, men også homoseksuelle par samt enlige. Foto: AP
Nu er det ikke længere kun heteroseksuelle kvinder, der kan få momsfri fertilitetsbehandling, men også homoseksuelle par samt enlige. Foto: AP

Homoseksuelle par og enlige kan se frem til væsentligt billigere fertilitetsbehandling i fremtiden.

Det skyldes, at regeringen har fået tilsagn fra EU om, at den danske moms på behandling af barnløshed kan droppes, sådan at alle i fremtiden bliver stillet lige i adgangen til fertilitetsbehandling uden skelen til civilstatus og seksuel orientering.

Hidtil har det ellers været sådan, at momsfritagelsen kun trådte i kraft, hvis det var kvinden i et heteroseksuelt forhold, der var skyld i barnløsheden.

Var det derimod mandens sædkvalitet, den var gal med, løb der moms oven i behandlingens pris.

Den praksis blev ændret tilbage i november, og nu bliver momsfritagelsen så yderligere udvidet til at omfatte alle, der ønsker hjælp mod barnløshed, sådan at også enlige og homoseksuelle par slipper for moms-betalingen.

Gælder hele EU
Samtidig breder det danske ønske om ligestilling sig til resten af EU-landene.

Det sker, fordi Danmark skal have have tilladelse af EU's Momskomite til at lave større ændringer i, af hvilke varer og serviceydelser moms opkræves.

I Momskomiteen diskuterer medlemslandene de fremlagte forslag, og da over halvdelen af landene i EU stemte for forslaget om momsfritagelse i forbindelse med fertilitetsbehandling, kommer det til at gælde for hele EU.

- Spørgsmålet om moms må selvfølgelig ikke stå i vejen for ligestilling. Heller ikke når det gælder fertilitetsbehandling. Derfor er jeg glad for, at de øvrige EU-lande er enige med os i, at det er det rigtige at ligestille kvinder, mænd, enlige og homoseksuelle, lyder det fra skatteminister Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri