Annonce:
Annonce:

Dansk mand formodentligt smittet med zikavirus

Ung dansk backpacker er formodentligt blevet smittet med zikavirus på sin ferie i Colombia og Venezuela

Annonce:
Følg Samfund

En dansk mand er formodentligt smittet med zikavirus. Han repræsenterer i givet fald det andet kendte danske tilfælde af sygdommen.

I starten troede Emil Frederik Johnsen på 24 år, at han havde fået madforgiftning. Det viste sig formentlig at være zikavirus, som den unge dansker er blevet smittet med på sin ferie i Colombia og Venzuela.

- Jeg fortalte min kæreste, at jeg ikke havde det så godt. Jeg var begyndt at blive svimmel og fik efterfølgende feber og kastede op af flere omgange, så vi kontaktede hotellets reception.

- Kort tid inden havde jeg haft meget røde øjne, og vi havde faktisk joket med, at det måske kunne være zikavirus, siger han.

På hospitalet i byen Barranquilla i det nordlige Colombia konkluderede en læge søndag, at det var zikavirus på baggrund af de symptomer og det sygdomsforløb, som Emil Frederik Johnsen har haft.

Annonce:

Han fik flere indsprøjtninger og lagt et drop, men der blev ikke taget en blodprøve, som med sikkerhed kunne vise, at det er zikavirusset, der har plaget ham hen over weekenden.

Blodprøven blev undladt, da han som ung mand ikke tilhører en af risikogrupperne.

Når Emil Frederik Johnsen husker tilbage, er det især en eftermiddag i Venezuela to uger tidligere, der står klart i hans hukommelse.

Han glemte myggesprayen og kom til at lade vinduet stå åbent, da han tog en middagslur hjemme hos en ven. Det resulterede i rigtig mange myggestik.

Ifølge Statens Serum Institut bliver zikavirusset spredt gennem stik fra Aedes-myg, der stikker hele dagen til forskel fra malariamyg, der hovedsageligt stikker om aftenen.

Ferien er ikke blevet afbrudt på trods af sygdomsforløbet, og Emil Frederik Johnsen, der til dagligt læser journalistik, har det efter omstændighederne godt.

- Jeg har det fint. Jeg føler mig afkræftet og slatten, så nu tager vi et par dage, hvor vi trækker stikket ud og slapper af.

Han rejser sammen med sin kæreste hjem til Danmark 14. februar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: