Dansk medlem af Jehovas Vidner fundet skyldig i Rusland

Danske Dennis Christensen er fundet skyldig i religiøs ekstremisme. Han blev anholdt under en bibellæsning

Dennis Christensen blev anholdt i en stor politiaktion, fordi det er ulovligt at forkynde Jehovas Vidners tro i Rusland. Video: Reuters

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Danske Dennis Christensen er blevet dømt skyldig i Rusland for at fremme Jehovas Vidner, hvor han har siddet fængslet i over 600 dage. 

Det oplyser Amnesty Danmark.

- Christensen har aktivt bidraget til fortsættelsen af aktiviteterne for den forbudte religiøse ekstremistiske organisation Jehovas Vidner Orjol, sagde den russiske dommer ifølge Amnesty Danmarks mand i retten.

Ifølge DR lyder dommen på seks års fængsel. Anklageren havde krævet seks et halvt års fængsel.

Den 46-årige dansker har siddet fængslet, siden han i maj 2017 blev anholdt under en bibellæsning i den russiske by Orjol.

Fængslingen skete som led i en aktion mod Jehovas Vidner, der ifølge russisk lovgivning er en ekstremistisk bevægelse.

Anholdelsen af Dennis Christensen i maj 2017 kom i kølvandet på, at den russiske højesteret en måned tidligere havde indført et forbud mod Jehovas Vidner. 

Det betyder, at trossamfundet står på samme liste som nynazister, skinheads og terrorsympatisører. Det er i princippet ikke forbudt at være Jehovas Vidne, men vidner må ifølge højesterettens dom ikke praktisere og missionere i landet. 

Desuden må trossamfundet ikke eje eller leje ejendomme, hvilket betød, at Jehovas Vidner har overleveret al ejendom til den russiske stat.

Siden danskeren blev anholdt, har yderligere medlemmer af Jehovas Vidner lidt samme skæbne.

Ud af de estimerede 170.000 medlemmer, der er bosat i Rusland, er 26 vidner ifølge Berlingske indtil december 2018 blevet anholdt. 

Derudover har flere forladt landet, og omkring 200 medlemmer har ifølge Berlingske søgt asyl i Finland.

392 kommentarer
Vis kommentarer