Dansk Metal kan ende i konflikt mod Metal Ligaen

Dansk Metal kan blive involveret i en sympatikonflikt mod den ishockeyliga, som de selv er hovedsponsor for. 'Dum situation' lyder det fra fagforbundet

(Arkivfoto: Søren Sielemann)
(Arkivfoto: Søren Sielemann)

Luften er iskold mellem ishockeyspillernes fagforening og ishockeyklubbernes organisation, Dansk Ishockey Union. Klubberne nægter at mødes for at forhandle en overenskomst, og det sætter deres hovedsponsor, Dansk Metal, i en uheldig situation.

- Man skal ikke have læst raketvidenskab for at regne ud, at sådan en konflikt her ikke er noget, vi som fagforbund har det godt med, siger kommunikationschef Anders Gjesing.

Før jul troede han, at han havde presset DIU tilbage til forhandlingsbordet. I en telefonsamtale lovede DIU's direktør, Ulrik Larsen, at han ville mødes med Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF), som blandt andet organiserer ishockeyspillerne.

LÆS OGSÅ: Dansk Metal presser ishockeyunion tilbage til forhandlingsbordet

Men det er ikke sket, og det kommer heller ikke til at ske, understreger Ulrik Larsen i en e-mail.

- Vi skal indledningsvis og for at undgå enhver tvivl bemærke, at DIU og Ligaforeningen ikke har noget ønske om at optage forhandlinger med DEF om en overenskomst, og vi ser derfor allerede af den grund ingen anledning til at deltage i møder med DEF, skriver han i e-mailen til DEF, som er blevet sendt videre til alle deres ishockey-medlemmer.

Sympatikonflikt

I ishockeyspillernes fagforening håber og tror de stadig, at Dansk Ishockey Union kommer tilbage til forhandlingsbordet. Derfor ønsker de ikke at udtale sig om, hvad næste skridt bliver, hvis det ikke måtte ske. Dansk Ishockey Union har heller ikke ønsket at udtale sig om sagen.

LÆS OGSÅ: Slave-kontrakter: Ishockeyspillere arbejder til 5 kroner i timen

Men i Dansk Metal frygter de, at de strandede overenskomstforhandlinger fører til en egentlig faglig konflikt.

- Vi står i en dum situation som sponsor. Idéen med et sponsorat er jo at sikre positiv omtale og muligheder for medlemmerne af Dansk Metal. Ender det i en faglig konflikt, så kommer det til at følge den almindelige konflikttrappe, som vi kender og selv benytter, siger Anders Gjesing.

Hvis en arbejdsgiver ikke vil indgå en overenskomst, kan fagforeningen lave en blokade mod virksomheden. Hvis det heller ikke virker, er næste skridt en sympatikonflikt.

LÆS OGSÅ: Dansk ishockeylegende om løn: "Det er helt forfærdeligt ..."

Det har DEF fået mulighed for, da de netop er blevet medlem af LO. Og det betyder, at de andre medlemmer af LO, herunder Dansk Metal, skal nægte at udføre arbejde for DIU og ishockeyklubberne.

- Hvis vi ender i en konflikt, så følger vi de spilleregler, der er i LO. Og så kan det jo være, at vi på et tidspunkt også bliver en del af den konflikt, siger Anders Gjesing.

Han håber og tror dog stadig, at parterne finder hinanden, før det når dertil.

Bundet af sponsoraftale

Dansk Metal ønsker ikke at kommentere de konkrete forhandlinger mellem DEF og DIU.

- Men vi er i løbende dialog med parterne og opfordrer dem til at tale sammen. For én ting er sikkert. Der kommer ikke en løsning, uden at parterne taler sammen. Men ellers kan vi p.t. ikke gøre mere for at sætte skub i forhandlingerne, siger Anders Gjesing.

LÆS OGSÅ: Ishockeydirektør: "Overenskomst vil ruinere os"

Sponsoraftalen med Metal Ligaen løber frem til april 2018, og indtil da kan Dansk Metal ikke gøre andet end at opfordre parterne til at finde en løsning, mener Anders Gjesing.

- Det har vi allerede gjort, og det gør vi gerne igen, for der er ingen, der er tjent med en konflikt, hverken spillere, klubber eller os som sponsor, siger han.

DEF har tidligere sagt til Avisen.dk, at de har stor respekt for Dansk Metals arbejde for at sikre overenskomster på deres område.

- Men jeg kan ikke forestille mig, at Dansk Metal ville acceptere det, hvis deres medlemmer havde samme ringe vilkår som ishockeyspillerne, siger Sebastian Dahm, der er landsholdsmålmand og ishockeyspillernes repræsentant i DEF.

LÆS OGSÅ: En tackling på isen sendte Christian på kontanthjælp

4 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere