Dansk milliardær smider kæmpe beløb i historisk badehotel

Den danske milliardær Lennart Lajboschitz blev milliardær på at stifte Tiger-butikkerne. Nu investerer han kæmpe beløb i historisk badehotel nord for København

Tiger-milliardæren Lennart Lajboschitz i den tidligere Absalons Kirke på Vesterbro, nu kaldet Absalon, som han har genåbnet som et moderne forsamlingshus for både unge og ældre. (Foto: Finn Frandsen/Polfoto)
Tiger-milliardæren Lennart Lajboschitz i den tidligere Absalons Kirke på Vesterbro, nu kaldet Absalon, som han har genåbnet som et moderne forsamlingshus for både unge og ældre. (Foto: Finn Frandsen/Polfoto)

25 millioner kroner.

Et svimlende beløb for de fleste mennesker, men blot et greb i lommen på Tiger-milliardæren Lennart Lajboschit, der har valgt at skyde netop det beløb i en renovering af det gamle og historiske badehotel Hornbækhus.

Det skriver Børsen tirsdag.

- Det har en interessant karakter. Hornbæk ligger kun 40 minutter fra København, og jeg fik nogle idéer, der gjorde, at jeg kunne se et potentiale i det, siger Lennart Lajboschitz til Børsen.

Tiger-milliardæren: Sådan bruger han formuen

Og pengene falder på et tørt sted, fortæller hotelchef Betinna Nielsen:

- Alle værelser har fået nye fladskærme og udvidede tv-pakker, og det trådløse internet er kommet til at virke.

- Det er rart, at vi bare kan gøre sådan noget nu. Alle ved, at den slags bare skal være i orden, så det er ærgerligt, når man synes, at man er nødt til at banke på tv'et for at få det til at virke, siger hun til Børsen.

Discount-kongerne: Danmarks hemmelige milliardærer

Samtidig løfter hotellet sløret for, at der er planer om en støre ombygning, der skal stå færdig til april 2018. Det er det, som størstedelen af de 25 millioner kroner skal gå til, fortæller Lennart Lajboschitz til Børsen.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: POLFOTO/Cecile Smetana
Foto: POLFOTO/Cecile Smetana

Butikskæden Tiger fik 4,3 mia. kr. i kasseapparatet

Tiger-milliardæren købte selve hotellet i 2015 og betalte i omegnen af 16 millioner kroner for det, men nu bliver det altså en del dyrere.

Milliardær på billige paraplyer
Karrieren tog for alvor fart for Lennart Lajboschitz, da han i 2012 solgte han størstedelen af kæden til kapitalfonden EQT, og siden da har udviklingen for Tiger været eksplosiv.

I 2016 offentliggjorde kæden et imponerende årsregnskab, der viste en omsætning, som er vokset med 45 procent, og et rekordstort overskud på 210 millioner kroner.

Blev milliardær på billige paraplyer: Det bruger han pengene på

Derudover har han meldt ud, at planerne for kæden frem mod 2020, der har skiftet navn til Flying Tiger Copenhagen, er, at fordoble det nuværende antal på 613 butikker verden rundt.

Det hele startede med en paraply-kæde ved navn Zebra, der åbnede i 1995, hvor tilfældigvis prissatte store dele af sine vare til 10 kroner.

- Butikken gik fantastisk godt og snart var der alt udsolgt. Og det var til trods for at lokalerne var små og ramponerede og varerne var lidt tilfældige – sådan hvad jeg lige havde i overskud, har han tidligere sagt til magasinet Iværksætteren.

Artiklen fortsætter under billedet

Her er Hornbækhus nord for København (Foto: PR)
Her er Hornbækhus nord for København (Foto: PR)
 

Hotel Hornbækhus blev opført i 1904 og blev i første omgang navngivet Dahlerups pensionat efter stifteren Frk. Vilhelmine Dahlerup.

10 år senere blev det solgt og fik sit nuværende navn.

Læs alt om Hotellets historie her.

Lennart Lajboschitz

- Født i 1959

- Tog HF-eksamen i 1979 og arbejdede blandt andet som pædagog og bordtennistræner.

- Lærte at drive forretning ved at sælge paraplyer på kræmmermarkeder.

- Åbnede i 1995 den første Tigerbutik på Islands Brygge i København.

- Nu er der 613 butikker fordelt på 27 lande.

- I første omgang kostede varerne kun 10 kroner, men der er senere kommet dyrere varer til.

- I 2012 solgte han ca. 70 procent af kæden til kapitalfonden EQT i 2012 for ca. 1,5 mia. kr., men beholdt 30 pct. af aktierne.

- Forlod ledelsen i Tiger i 2015, men beholdt aktier og bestyrelsespost.

- Bor i Hellerup med hustruen Sus Lajboschitz og far til fire voksne børn.

Tiger-stifter kommer sit livsværk til undsætning

Udlandsdansker scorer kassen på discountkæden Tiger

Spillereglerne er ændret i Tiger: Nu gælder det andres penge