Dansk milliardær taber stor sag mod Skotlands regering

Anders Holch Povlsens protest mod en ny vindmøllepark er blevet afvist

Anders Holch Povlsen, der er adm. direktør i Bestseller-koncernen, er storsponsoer for Kevin Magnussen. Her ses han i Bahrain til Formel 1-grandprix. Foto: Jan Sommer
Anders Holch Povlsen, der er adm. direktør i Bestseller-koncernen, er storsponsoer for Kevin Magnussen. Her ses han i Bahrain til Formel 1-grandprix. Foto: Jan Sommer

Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen har ikke fået noget ud af at protestere mod en ny vindmøllepark i den skotske vildmark. Det skriver skotske The Times.

Vindmølleprojektet Creag Riabhach skal opføres i Altnaharra-distriktet, hvor danskeren ejer jord. Han sagsøgte den skotske regering, fordi han mener, at projektet er en trussel mod hans vision om at gøre området til en større turistattraktion i de kommende år.

Anders Holch Povlsen, som ejer omkring ét procent af hele Skotland, har planer om at investere millioner i at udvikle området. Og en vindmøllepark vil forstyrre udsigten og gøre området mindre attraktivt, mener Bestseller-ejeren.

- Det er er en politisk beslutning, og det er derfor ikke op til retssystemet at ændre på det, siger han ifølge BBC.

Det er gennem selskabet Wildlands Ltd., at han har protesteret mod vindmølleparken.

Hører ikke til
Anders Holch Povlsen mener ikke, at man bør tillade vindmølleparker i vildmarken. Men det har dommeren Lord Boyd of Duncansby, som har behandlet anken, afvist.

Godt nok strammede den skotske regering reglerne for udnyttelse af vildmarken i 2014. Men ikke nok til at blokere for et vindmølleprojekt.

- Det er ekstremt problematisk, at man, på trods af kvaliteten af vildmarken i dette og andre områder, fra den skotske regerings side ikke har sikret dem den fredning, de fortjener og har brug for, siger en talsperson fra Wildland.

Vindmølleprojektet

Creag Riabhach skal ifølge planen bestå af 22 vindmøller med en vingehøjde på op til 125 meter.

Det er angiveligt første gang, at der gives tilladelse til at opføre vindmøller i den skotske vildmark.

Friluftsorganisationen Mountaineering Scotland og naturfredningsfonden John Muir Trist har oven på afgørelsen begge opfordret til, at den skotske regering strammer naturbeskyttelsesreglerne.