Dansk ø lukket på grund af tørke

Æbelø ved Nordfyn er midlertidigt lukket på grund af hård tørke og brandfare

Det er næppe gået nogens næser forbi, at det danske sommervejr har stået på sol, sol og atter sol.

Til stor glæde for solbadere og andre, der nyder at være i solen, mens de danske landmænd formentlig er trætte i deres fødder efter adskillige ugers regndans.

Nu har tørken så fundet et nyt offer.

Æbelø nord for Fyn er lukket på grund af tørke og dermed brandfare, skriver VisitNordfyn på sin hjemmeside.

- Det er ærgerligt for nogle af de turister, der har besluttet at tage herop. Det er et stort trækplaster, fortæller bureauleder for Visit NordFyn Rikke Lindhøj.

Æbelø er lukket på grund af tørke og dermed brandfare, oplyser VisitNordfyn. Foto: Knud Erik Christensen/Polfoto
Æbelø er lukket på grund af tørke og dermed brandfare, oplyser VisitNordfyn. Foto: Knud Erik Christensen/Polfoto
 

For langt væk
Beslutningen om at lukke den lille ø sker, fordi det tager for langt tid for redning at nå frem, hvis der skulle opstå en brand.

- Øen ligger fire kilometer fra fastlandet, og derfor kan man kun komme til den ved at gå, sejle eller tage en speciel traktor, som kører fra fastlandet til øen. Af samme grund har redningsfartøjer også svært ved at komme frem.

Øen er et yndet sted for naturelskere på grund af den uspolerede natur, der blandt andet byder på et havørnepar, der yngler hvert år.

30-40.000 mennesker besøger hvert år øen, men der går formentlig et par uger, før folk igen kan valfarte ud på den nordfynske ø, vurderer Rikke Lindhøj.

Hun anbefaler, at man i stedet benytter sig af nogle af de mange andre turistattraktioner, der er i området.

Svenske Tore Svensson ser nu sin drøm blive knust. Foto: Privatfoto Samfund Byggede dansk turistmekka for millioner: Nu skal det hele rives ned

Vandet i Aarsdale havn på Bornholms Østkyst skvulper stille i majvarmen. Men under den blanke overflade foregår der noget. Hvad er det, der rører sig i undergrunden? Foto: Nicolai Perjesi. Scanpix Samfund Mystik på dansk solskins-ø: Bulder og rystelser kan ikke forklares

Samfund Derfor flyder der en ø rundt i København

42 kommentarer
Vis kommentarer