Dansk plus-size model: Jeg føler mig sexet

Man behøver ikke være petit for at være model. Det er den danske Josephine Christensen et bevis på. Hun har et ønske om at blive international plus-size model

Følg Samfund

Det er ikke mere end fire måneder siden, at den første plus-size model i verden var på forsiden af Sports Illustrated's swimsuit edition.

Men også herhjemme har vi modeller, der skiller sig ud fra den typiske model størrelse:

- Jeg synes, at alle kvinder i alle former er sexede, også selvom man er en størrelse 44, fortæller 28-årige Josephine Christensen, der til dagligt arbejder som model hos modelbureauet Le Management.

TV: Plus size-model skriver historie i Sports Illustrated

Vil gå internationalt
Josephine har arbejdet som model i fire år, men hun har aldrig tjent nok til at kunne leve af det. Derfor satser hun på en international karriere.

- Drømmen er at arbejde som model i USA. Der er et større marked for plus-size modeller der, end der er her i Europa, fortæller hun.

Hendes drøm om en international karriere er hun ikke så langt fra, som det lyder. For Josephine har allerede haft modeljobs i Tyskland og England, og hun håber snart på flere.

Fyldig kvinde provokerer: Her er bikini-kroppen

Vi skiller os ud
På trods af at den danske modebranche i længere tid har haft fokus på formede kvinder, så mener direktør hos Elite Model Mangement, Munir Bouylud, ikke at vi kan sammenligne os med det udenlandske marked:

- Det handler om udbud og efterspørgsel. Der er ikke så stor efterspørgsel på plus-size modeller i Danmark, fortæller han.

Munir mener, at markedet for plus-size modeller er større i eksempelvis USA end i Danmark:

- Der er mange flere plus-size butikker i USA, end der er her i Danmark. Så modelbureauerne bliver også kontaktet oftere, end vi gør her.

Mød Josephine Christensen i TV-klippet foroven, hvor hun er på shoppingtur i København.

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+