Dansk racist på forsiden af New York Times

Danmark får endnu en gang opmærksomhed fra internationale medier

Velkommen på forsiden. Foto: New York Times
Velkommen på forsiden. Foto: New York Times
Følg Samfund

Et af verdens største medier New York Times, har endnu en gang rettet følehornene mod vores nordlige himmelstrøg for at beskrive stemningen i landet på baggrund af flygtningetilstrømingen.

I den forbindelse har de talt med danske Johnny Christensen, der ærligt fortæller den amerikanske avis, at han i mange år har set sig selv som en tolerant og empatisk mand, der altid har taget vel imod flygtninge.

Der er dog sket noget de sidste par år for Johnny Christensen. Efter at så mange asylansøgere er kommet il Danmark de sidste par år har Johnny Christensen på 65 år ændret sig:

- Jeg er blevet racist, siger han til New York Times.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Johnny, der bekræfter, at han har fortalt New York Times, at han de seneste par år har skiftet fra at være tolerant til at være racist.

Han mener, at flygtningene dræner Danmarks velfærdsystem, uden at de selv bidrager:

- De her muslimer vil beholde deres egne normer, men vi har vores egne regler, og alle bør følge dem, siger han til den amerikanske avis.

En europæisk stemning
Den lange artikel slår ned på flere punkter, der beskriver stemningen og det danske samfund. Faktisk breder journalisten problematikken ud til hele Europa og nævner både Brexit, grænseposter i sydeuropæiske lande og id-kontrol mellem de nordiske lande.

Også den franske burka-debat nævnes, og Angela Merkels kamp mod ikke at miste stemmer til politikere på den yderste højrefløj.

Ikke første gang
Siden den store debat om asylansøgere og flygtninge begyndte, og regeringen strammede politikken over for de nyankomne, har Danmark flere gange fået international opmærksomhed.

Det skete blandt andet, da den såkaldte smykkelov blev foreslået og vedtaget. Dengang skrev Washington Post konkluderende, at Danmark ønskede at sende flygtninge et klart signal om, at landet ikke er et rart sted for dem at være.

Også regeringens meget omtalte flygtningeannoncer, der blev bragt i fire libanesiske aviser sidste år, har fået en del opmærksomhed.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.