Dansk restaurant-ejer skuffet over Michelin-stjerne i New York

Stærkt skuffede modtog kok og brygger fra restauranten Luksus i New York den eftertragtede stjerne

Tørst og Luksus-ejer Jeppe Jarnit-Bjergsø og chefkok Daniel Burns i ølbaren Tørst - modtog med skuffet mine oplysningen om den ene Michelin-stjerne. 
(Arkivfoto: Thea Pedersen)
Tørst og Luksus-ejer Jeppe Jarnit-Bjergsø og chefkok Daniel Burns i ølbaren Tørst - modtog med skuffet mine oplysningen om den ene Michelin-stjerne. (Arkivfoto: Thea Pedersen)

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Det kan godt være, at den danske øl-restaurant Luksus i New York natten til torsdag blev hædret med en Michelin-stjerne, men fejret - det blev det ikke.

- Jeg er totalt skuffet, lyder den direkte udmelding fra ejer Jeppe Jarnit-Bjergsø til Ekstra Bladet, da årets Oscar-uddeling i restaurationsbranchen fandt sted på Manhattan onsdag aften lokal tid.

For det er ikke det, at hans lidt over to år gamle gourmet-restaurant i Greenpoint, Brooklyn har fået en af de eftertragtede Michelin-stjerner, der er problemet. Det er nederlaget over ikke at have fået to.

Se også: Michelin-stjerne til dansk øl-restaurant i New York

Op i gear - allerede i morgen
- Det kan godt være, det lyder arrogant, men jeg er sgu totalt skuffet. Vi har setup'et, vi har ambitionerne og det der skal til, men vi har åbenbart ikke gjort nok. Jeg synes ikke holdet har gjort nok, så vi må op i gear, lyder det fra chefen, der understreger at også chefkok Daniel Burns er mindst ligeså skuffet. 

Det var sidste år, at det nyåbnede sted - med Luksus som gourmet-restaurant i baglokalet af ølbaren Tørst - modtog den eftertragtede stjerne. Men laurbærerne er åbenbart ifølge anmelderne - og den ambitiøse Jarnit-Bjergsø selv - ikke blevet brugt i maden men til at hvile sig på. Og det bliver der gjort noget ved allerede i morgen (torsdag, red.)

- Der er ikke nogen, der får en skideballe. For det kan man ikke uddele, hvis man får en Michelin-stjerne. Jeg synes, vi har en fantastisk restaurant, men jeg har kaldt til samling med holdet og allerede skrevet en liste over ting, vi skal rykke på, og hvordan vi skal gøre totaloplevelsen bedre for gæsten, siger han i en åbenlys og på en og samme tid skuffet og motiveret tone.

Tidligere folkeskolelærer - nu ølbrygger, Michelinstjerne-ejer og familiefar på fuldtid i Brooklyn, New York. 
(Foto: Thea Pedersen) Tæt på Jeppe Jarnit-Bjergsø: Det havde fandeme været et dumt navn, hvis Luksus var blevet en fiasko

Vin? - Nej så hellere lukke
Mens det er tidligere Noma-kok Daniel Burns, der står i front for de gastronomiske oplevelser på tallerken, er Jeppe Jarnit-Bjergsø selv den succesfulde mikro-øl-mager, der brygger meget af den øl (den eneste 'drue' der serveres på stedet), som netop er Luksus-restaurantens varemærke.

Betyder det, at der nu kommer vin på menukortet alligevel for at kunne nå stjerne nr. to?

- Det kan jeg fuldstændig afvise. Vi kan godt få to stjerner uden vin på kortet. Og du må ikke misforstå mig, for vi er selvfølgelig glade for den stjerne vi har, og hvis jeg ikke mente, vi kunne gøre det bedre, så var jeg yderst tilfreds. Men jeg er ret sikker på, at maden ikke fejler noget, og at vi kan få to stjerner. Men vin på kortet ville bare svigte hele vores koncept. Nej, så vil jeg sgu hellere lukke, griner han til trods.

Ud af New York City's over løst anslåede 10.000 reelle restauranter fik kun 76 restauranter onsdag aften tildelt Michelin-stjerner - heraf 60 i Luksus' kategori med én stjerne. Restauranten Atera med nystartede chefkok Ronny Emborg bag køkkengryderne fastholdt sine to Michelinstjerner onsdag aften.

60 kommentarer
Vis kommentarer