Annonce:
Annonce:

Dansk restaurant kåret som Europas 7. bedste

Michelin-restauranten Kadeau Bornholm rykker op i toppen af liste over de bedste restauranter i Europa

Tre barndomsvenner fra Bornholm står bag restauranten Kadeau, der i år har fået en michelinstjerne. Fra venstre Magnus Høegh Kofoed, Nicolai Nørregaard og Rasmus Kofoed. Foto: Kasper Løftgaard
Tre barndomsvenner fra Bornholm står bag restauranten Kadeau, der i år har fået en michelinstjerne. Fra venstre Magnus Høegh Kofoed, Nicolai Nørregaard og Rasmus Kofoed. Foto: Kasper Løftgaard
Annonce:
Følg Samfund

Restauranten Kadeau Bornholm er den højest rangerede danske restaurant på listen OAD, som står for Opinionated About Dining.

Det er en liste, hvor flere tusinde brugere anmelder restauranter rundt omkring i Europa. Anmelderne har flyttet Kadeau Bornholm fra en 23.-plads til en 7.-plads i år.

Det skriver TV2 Bornholm.

- Vi er overraskede og stolte. At komme i top 10 i Europa er alvor. Det er nogle seriøse navne at være iblandt. Og det betyder, at al det hårde slid giver pote, fortæller medejer og køkkenchef Nicolai Nørregaard til TV2 Bornholm.

Danmark har to restauranter blandt verdens 40 bedste

Med en 7.-plads overhaler Kadeau Bornholm restauranter som eksempelvis Osteria Francescana i Modena, der ligger nummer to på World's 50 Best. Den er kun lige akkurat kommet i top ti på OAD.

Annonce:

Ifølge Ole Troelsø, der er formand for Danske Madanmeldere, kan placeringen på OAD-listen få stor betydning for Kadeau Bornholm.

- Det er en høj anerkendelse - en anerkendelse der er kommet på baggrund af nogle folk, som virkelig interesserer sig for mad, siger han.

OAD-listen er ifølge Ole Troelsø en noget mere "nørdet" liste end eksempelvis Michelinguiden eller World's 50 Best.

- Rent professionelt er det en høj anerkendelse, men den (OAD-listen, red.) når ikke så bredt ud som de to andre lister, siger han.

Christiania-drengen ændrer stil: Lukas Graham forgyldes af YouSee

Kadeau Bornholm ligger ved kysten til Østersøen umiddelbart syd for Pedersker på Bornholm.

Den har siden februar 2016 haft én stjerne i Michelinguiden.

Netop placeringen ved den bornholmske kyst kan ifølge Ole Troelsø være en af årsagerne til, at restauranten har fået så høj en rangering på OAD-listen.

Annonce:

- Du har den fantastiske gastronomi, enestående god betjening og et miljø, som man ikke ser nogen andre steder.

- Man bevæger sig igennem det her smukke landskab på Bornholm, og så kommer du ned til stranden og sætter dig og får hele den oplevelse med de elementer - det er virkelig særligt, siger han.

På samme liste over de 200 bedste restauranter i Europa optræder den næste danske restaurant Geranium som nummer 20. Kadeau København placeret som nummer 52.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: