Dansk selskab indgår milliard-aftale med amerikanere

Det danske selskab Symphogen har startet 2016 på bedste vis. De har indgået en samarbejdsaftale med et amerikansk firma for milliarder

Den danske direktør i firmaet Symphogen, Kirsten Drejer, til højre. (FOTO: Stine Bidstrup)
Den danske direktør i firmaet Symphogen, Kirsten Drejer, til højre. (FOTO: Stine Bidstrup)

Biotekselskabet Symphogen har indgået en milliardaftale med det amerikanske medicinalfirma Baxalta, og så er det ovenikøbet et dansk selskab.  Det skriver Finans.

Det kommer til at betyde, at Symphogen, der har blandt andre Novo A/S og pensionskassen PKA om storaktionærer, får en kapitaltilførsel på 160 millioner euro, der svarer til omkring 1,2 milliarder danske kroner.

- Baxaltas dedikation til at levere transformerende terapier og dets globale, kommercielle tilstedeværelse gør selskabet til en ideel, strategisk partner for Symphogen, idet vi komplementerer Baxaltas forsknings- og udviklingsevner inden for immuno-onkologi,udtaler Kirsten Drejer, adm. direktør i Symphogen, i en kommentar til Finans.

Se også: USA kræver milliarder fra udskældt bilgigant

Symphogen udvikler lægemidler, der bruges i behandlingen af kræft, og de får nu en stor pose penge, der er øremærket til at videreudvikle på seks forskellige potentielle lægemidler.

Og selskabets kapital kan øges yderligere, hvis de potentielle lægemidler på et tidspunkt bliver godkendt til lægemidler.

I 2012 indgik Symphogen en anden milliardaftale. I samarbejde med det tyske medicinalfirma Merck KGaA skulle de videreudvikle det potentielle lægemiddel Sym004. For godt et år siden stoppede Merck KGaA samarbejdet, og det efterlod Symphogen med alle rettigheder til Sym004.

Udover Novo A/S og PKA har Symphogen også aktionærer som amerikanske Essex, Lønmodtagernes Dyrtidsfond, Sunstone Capital, Danica Pension og hollandske Gilde.

Se også: Direktør som 21-årig: Filip sælger fodboldtrøjer til hele Europa

11 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere